Büyükanıt, Anıtkabir'i ziyaret etti- Video

Aralarında eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da bulunduğu Kara Harp Okulu 1961 mezunları Anıtkabir'i ziyaret etti.

Büyükanıt, Anıtkabir'i ziyaret etti- Video
Büyükanıt, Anıtkabir'i ziyaret etti- Video
GİRİŞ 14.05.2011 12:56 GÜNCELLEME 14.05.2011 12:56

Eşi Filiz Büyükanıt'ın da eşlik ettiği Anıtkabir ziyaretinde Büyükanıt'ın sarı-lacivert kravatı dikkat çekti.

Aralarında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da bulunduğu Kara Harp Okulu 1961 yılı mezunları, mezuniyetlerinin 50. yılı dolayısıyla eşleri, çocukları ve torunlarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Aslanlı yolun başında buluşan emekli komutanlar ve aileleri, aslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabir'in avlusuna geldi. Emekli Orgeneral Büyükanıt'ın başkanlığını yaptığı heyet Atatürk'ün mozolesine çıktı.

Büyükanıt'ın mozoleye çelenk koymasının ardından komutanlar ve eşleri Ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulundu. Bu sırada Büyükanıt, mozoleye girerken elindeki gözlüğü cebine koymaya çalışırken yere düşürdü. Yanında bulunan başka bir komutan eğilerek gözlüğü aldı ve Büyükanıt'a uzattı.

Büyükanıt, eşi Filiz Büyükanıt ve 1961 mezunlarıyla birlikte mozoledeki saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Büyükanıt, deftere yazdığı satırları daha sonra yüksek sesle okudu. Büyükanıt şöyle dedi: "Büyük Atatürk. Kara Harp Okulu 1961 yılı mezunları olarak 50. yılımızda huzurunuzdayız.

Uzun yıllar süren hizmetlerimiz boyunca prensiplerin, ilkelerin ve sonsuza dek yaşayacak düşünce sistemin yolumuzu aydınlatan ışık olmuştur. Cumhuriyet'i kuranlar onu savunmaya da muktedir olmalıdır sözün yalnız beynimizde değil kalbimizde de, davranışlarımızda da tek rehberimiz olmuştur.

Yalnız meslek yaşantımızda değil emekli olduktan sonra da yaşantımızın temel değerleri olarak yer almıştır. Ne Mutlu Türküm Diyene diyerek, dağılmış bir ümmetten millet yaratarak, etnik temelden arınmış çağdaş bir milli görüşü bize armağan eden, yalnız ufku değil ufuk ötesini de gören ve hiç yanılmayan sana olan bağlılığımızın da köklerini oluşturmuştur. Ulu önderimiz.

Hakimiyet kayıtsız ve şartsız milletindir diyerek ve ilk meclisi açarak ulusal kurtuluş savaşının millete dayanan ve zaferle sonuçlanan ateşini yakan senin güçlü önderliğindir. Bu eşsiz yaklaşımın yalnız Türkiye için değil tüm mazlum ülkeler için umut ışığı olmuştur.

Cumhuriyet'i gençlere emanet ediyorsun. Biz Kara Harp Okulu 1961 yılı mezunları gençken de bu emanete sahip olduk, mezuniyetimizden 50 yıl sonra da, emekli olarak da yılmaz savunucularıyız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz 1961 yılı mezunları olarak eşlerimizle, huzurunda saygıyla eğiliyoruz."

Büyükanıt, Anıtkabir ziyaretinin sonunda, heyete eşlik eden Anıtkabir Komutanı Albay Nevzat Büyükceran'a, 1961 yılı mezunları adına bir plaket verdi. Komutanlar törenin sonunda Anıtkabir'den ayrıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...