Engelliler Akdağ'dan özür bekliyor

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın inceleme yapmak üzere gittiği Batman’da karşısına çıkan görme engelli vatandaşa karşı sarfettiği sözlere TEDAY'dan tepki geldi.

Engelliler Akdağ'dan özür bekliyor
Engelliler Akdağ'dan özür bekliyor
GİRİŞ 17.05.2011 10:13 GÜNCELLEME 17.05.2011 10:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY) Genel Başkanı İlimdar Boztaş, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın inceleme yapmak üzere gittiği Batman’da karşısına çıkan görme engelli vatandaşa karşı sarfettiği, “Gözlerin görmüyor, ama iş vermişiz” şeklindeki sözlerine tepki göstererek, “Ne demektir ki, ‘bu halde olmana rağmen iş verdik’ demek. Kimse babasının hayrına ya da bir hayır için kimseye iş vermiyor. Bu sizin göreviniz” diye konuştu.

TEDAY Başkanı Boztaş ANKA’ya yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Batman’da bir ziyaret esnasında engelli bir vatandaşa karşı sarf ettiği sözlerini eleştirerek, Bölge Devlet Hastanesi’nde geçici işçi olarak çalışan Nurullah Mehmetoğlu’nun “Biz burada asgari ücretle çalışıyoruz. Koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz. Müteahhit şirketlerin elinden ne zaman kurtulacağız” sorusuna karşılık, Bakan Akdağ’ın “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz, daha ne yapalım? Müteahhit şirketlerin yanında çalışmaya devam edeceksin” diye “fırça” attığını ifade etti.

Engellileri en iyi anlaması gereken ve kendilerine en çok yardım edebilecek kişilerin Bakan’lar olduğunu sözlerine ekleyen Boztaş, “Yetkilerin ellerinde olduğu mercilerden bahsediyoruz. Bu bir bakana yakışmadı Sayın Akdağ. Ama unutmayınız ki onlar engelliden önce bir vatandaş, bir seçmen. Kimi nasıl getirdilerse, seçtilerse o mevkilere; bunda ne kadar hakları varsa alaşağı etmekte de bir o kadar haklı olacaklardır" dedi.

-“SAĞLIK BAKANLIĞI MAKAMI SİZE FAZLA”-

Boztaş, Bakan Akdağ’a karşı eleştirilerini sürdürerek, “Engelli vatandaşlara bakış açınız buysa Sağlık Bakanlığı makamı size fazla. Bizim derdimize derman olamayacak, bizi dinlemeyecek ve de sorunlarımıza çözüm bulmaktan da geçtik; sorunlarımızı dinlemeyecek bir bakan istemeyiz. Hele de konu sağlıksa, insan gibi yaşamaksa. Hangi insanın statüsünü ve yaşama standartlarını iyileştirmek isteminde ne kadar hakkıysa; bu engellilerin de hakkı. Ne demektir ki: bu halde olmana rağmen iş verdik. Kimse babasının hayrına ya da bir hayır için kimseye iş vermiyor. Bu sizin göreviniz” şeklinde konuştu. Boztaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer insanları istihdam edemiyor, çalışma koşullarını iyileştiremiyorsanız hata bizde değil sizin işinizi nasıl yaptığınızda. Açılıştan açılışa koşarken arada işinizi yapmanız zor olsa gerek. Fakat bu tür söylemlere kulak asmanız gerekli en azından görevinizi layıkıyla yapmak için.”

-“İŞ VERMEK DEVLET İÇİN KÜLFET DEĞİLDİR”-

İş vermenin Devlet için külfet olmadığının altını çizen Boztaş, “İstihdam etmekle Devlete ve vatana yarar sağlamaktadır. En önce vatana hizmet aşkıyla yanan bir bireye hizmet etme olanağı verilmiştir. Aldığınız kişilerden vergisini alıyorsunuz. Yurda katkıdır. Bunun ekonomik boyutu kadar da sosyal-ruhsal boyutu var. İnsanların iç huzuru, stresten biraz uzak olması, kendini işini yaptığı için rahat hissetmesi ve çevresine yardım edebilme isteğinin doğması. İşsiz insanların nasıl bunalımda olduklarını da biliyoruz” dedi.

Boztaş, Bakan Akdağ’ın iş verdiler diye böyle bir karşılık vermeye hakları bulunmadığını ifade ederek, “Dememiz o ki engelli veya değil iş vermek hayır işi değil göreviniz. İş vermekle de bitmiyor; insanca çalışma hakkı herkesindir. Bu konuda bize bir özür borçlu değil misiniz sizce de” diye konuştu.

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 4
  • mehmet 12 yıl önce Şikayet Et
    NİZİPLİ. Sağlık Bakanım, öyle ağzından çıkacak sözleri sarf ederken düşünerek konuşan biridir. Görme engelli arkadaşa karşı sarf ettiği sözler deyip te engelli insan üzerinden acıma politikası yapmasınlar.Böyle bir soruyu kim yapsa verilecek cevap budur. ne yani doğru değil mi hastanede çalışan nice kardeşlerimiz var gül gibi geçiniyor gönül ister ki daha fazla verilsin, ama Ak Parti döneminde asgari ücret güzel olmuştur.Ayrıca asgari ücretin%kaç fazlası verilebileceği takdirini kanun olarak idareye vermiştir.Bunu İnkar etmek nankörlük olur, gönül isterdi ki o gözleri görmeyen arkadaş kendine uygun bir iş verilmiş ve sağlıktaki böyle güzellikler yapılmış bir Bakana Takdir vede tebrik etmek düşerdi.şikayet ettikçe karnımız doyarmı sanıyoruz. Ben dahil her insana değil 650,00TL.5.000,00TL verseniz yine yetmez der gönül doymazsa göz ölene kadar doymazmış.Ben çok şükür diyorum aldığıma Sağlık Bakanıma da Yolunuz açık olsun diyorum."Yüce yaradan sizlerin yardımcısı olsun."Sizleri seviyorum.
    Cevapla
  • ahmet tugral 12 yıl önce Şikayet Et
    Unutmamak lazım.. Allah tüm engelli insanlara ve yakınlarına güç kuvvet versin. Çok şükür ben sağlıklı bir insanım. Ben daha önce işsizdim. İşkur'u çok takip ettik. Arkadaşlarımızla takip ettiğiğimiz dönemlerde o kadar çok özürlü ve eski hükümlü ilanı görüyorduk ki, bu ülkede iş bulmak için özürlü ve hükümlü olmak gerekiyor diye takılıyorduk. Bu hükümet zamamında bu konuda iyi gelişmeler oldu. Devlet elbette bütün vatandaşlarına iş olanağı sunmalı, ama ülkede sağlıklı olduğu halde iş bulamayan pek çok insanı düşünmek ve ülkemizin gerçeklerini görmek lazım. Öyle, devlet zaten iş vermeliydi deyip yapılanları yok saymak haksızlıktır. Ben yaşadıklarımdan bunu çıkarıyorum.
    Cevapla
  • Demokrat 12 yıl önce Şikayet Et
    Bakan Haklı. Arkadaş iş bulmuşsun şartların zaten belli. Birde utanmadan şartlarımızı iyileştir diyorsun. Bu ülkede iş bulamayan insanlar var nankörlük yapma! Göremeyebilirsin buna saygı duyarız ama kusura bakma da biz görüyoruz ama işsiziz arkadaş.
    Cevapla
  • Mesut ILICA 12 yıl önce Şikayet Et
    başbakanın bu adamı bakanlıktan atması gerekir.... tabi başbakan da aynı fikirde değilse... bakalım bir şey diyecek mi bu işe yoksa herzamanki gibi üstü mü örtülecek akp nin bu ayıbının da...domuz etini serbest bırakma, zinayı serbest bırakma, taşeronlaşma sistemiyle işçiye verilecek parayı yandaşa verme.... falan filan hepsi buraya sığmaz... ama durmak yok yola devam siz devam edin böyle oy vermeye şimdiki asgari ücretide bulamayacaksınız böyle giderse...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi