Korsan taksicilere ticari plaka müjdesi

Korsan taksiciliği önlemek amacıyla yapılan kanun düzenlemesi kapsamında Trabzon’da, korsan olarak taksicilik yapan şoförlere, şartları yerine getirmeleri halinde ticari araç plakası verilecek.

Korsan taksicilere ticari plaka müjdesi
Korsan taksicilere ticari plaka müjdesi
GİRİŞ 18.05.2011 15:24 GÜNCELLEME 18.05.2011 15:24

Korsan taksiciliği önlemek amacıyla yapılan kanun düzenlemesinde,Trabzon’un birçok ilçesinde olduğu gibi Sürmene’de de taksicilik yapmak isteyen şoförlerin resmi plaka alıp bazı yaptırımları yerine getirmesi gerekecek.

Sürmene belediyesi de konu ile ilgili zabıta ekipleri ve belediye hoparlöründen taksicileri uyarıp işlemlerini bir an önce tamamlamasını istiyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, bu düzenlemeyle ilçedeki bir dağınıklığı daha gidermiş olacaklarını söyledi.

Kendilerinin diğer ilçelere oranla çok daha makul fiyatlar talep ettiklerini söyleyen Usta, "Vakfıkebir 15, Maçka ortalama 20 bin lira talep ediyor. İlçeler içinde en makul fiyatı şoförlere biz sunduk. Şuanda 5-7 bin lira arası değişen fiyatlarla isteyenlere plaka veriyoruz." dedi. Mevcut olanların haricinde plaka almak isteyenlere de plaka vereceklerini belirten Usta, "İlçemizde 90 tane korsan olarak çalışan araç var.

Şu anda 40 şoföre plaka satıldı kalan 50 kişinin de almasını istiyoruz." dedi. Şoförlerimize durak tahsisi yaptıklarını belirten Usta, "Bu işe karşı olmayanlar olduğu gibi karşı olanlarda var. Biz kanunu uygulayacağız." dedi. Kendileri plaka almayıp başkalarının da almasını engellemeye çalışanlar olduğunu söyleyen Usta şöyle devam etti: "Biz son bir kez daha anons yaptıracağız. İsteyen gelir işlemlerini tamamlar ve plakasını alır, istemeyen almaz. Fakat almayanlara resmi yaptırımı emniyetimiz uygulayacaktır. Amacımız taksicilik işini resmiyete dökmek." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı