Yılmaz: İsrail Türk işçileri hedef aldı

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti(MMP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın İsrail’de Yılmazlar Holding bünyesinde çalışan Türk işçileri hedef aldığını iddia etti.

Yılmaz: İsrail Türk işçileri hedef aldı
Yılmaz: İsrail Türk işçileri hedef aldı
GİRİŞ 24.05.2011 14:05 GÜNCELLEME 24.05.2011 14:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

MMP Genel Başkanı Yılmaz, “Gözünü Türk düşmanlığı bürümüş bir adamın fantezileri ile ticari ilişkiler üzerinden siyaset yapılmaya çalışılıyor. Birileri Liberman’a, Türkiye’de faaliyet gösteren İsrail şirketlerini hatırlatmak zorundadır” dedi.

Yılmaz yaptığı açıklamada, Liberman’ın “siyasi ucuzluk yaparak”, siyasi konularla ticari faaliyetleri birbirine karıştıracak kadar kulağını ters tutan biri olduğunu belirterek, “İsrail’deki Türk işçilere yönelik bu tutum, Liberman ve ekibinin siyaset üzerinden ticari kalleşlik arayışıdır. Buna müsaade etmeyiz” dedi. Yılmaz, İsrail’de faaliyette olan tek Türk şirketinin sahibi olduğunu anımsatarak, İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından miting programlarındaki siyasi söylemleri gerekçe gösterilerek, İsrail’deki şirket faaliyetlerinin engellenme ve işçilerinin mağdur edilme gayretlerini “şiddetle” kınadı. Yılmaz, “İsrailli iş adamlarının Türkiye’deki faaliyetlerinden bir haber davranan İsrail Dışişleri Bakanı Liberman, ne yaptığını bilmiyor. Liberman’ın Türk düşmanlığına müsaade etmeyiz. Gözünü Türk düşmanlığı bürümüş bir adamın fantezileri ile ticari ilişkiler üzerinden siyaset yapılmaya çalışılıyor. Birileri Liberman’a, Türkiye’de faaliyet gösteren İsrail şirketlerini hatırlatmak zorundadır. Milletçe bu hatırlatmayı da yaparız. İsrail’de faaliyet gösteren tek Türk şirketine karşı bu ırkçı ve kindar tutumu kabul etmeyeceğimiz gibi kendileri ile her zemin de mücadele edeceğimizi de belirtmek isterim” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da göreve çağıran Yılmaz, “Hükümet ve Başbakan duruma müdahil olmak zorundadır. Aksi taktirde sorumluluk Erdoğan’ın olacaktır. Ankara’daki İsrail Büyükelçiliğinin hafta sonuna kadar durumu düzeltmesini sabırla bekliyoruz. Bu ırkçı yaklaşımı başlatan İsrail’in Ankara büyükelçisi Gaby Levy’de bu şartlar altın da bu ülkede daha fazla tutulamaz” dedi.

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 1
  • nihal 12 yıl önce Şikayet Et
    israil denen densiz. israil meydanı boş buldu davos hıncını almaya çalışıyor ama gereken cevabı yakında türk milletinden alacaktır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
Son dakika: Erdoğan'dan Irak'ta tarihi açıklamalar! 'Hazırız' deyip mesajı verdi...