Saçan'a işkenceden 8 yıl hapis talebi

Eski İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın 8 yıl hapsi istendi.

Saçan'a işkenceden 8 yıl hapis talebi
Saçan'a işkenceden 8 yıl hapis talebi
GİRİŞ 26.05.2011 10:55 GÜNCELLEME 26.05.2011 10:55
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Özden ATİK'in haberi

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin eski müdürü ve İkinci Ergenekon davası sanıklarından Adil Serdar Saçan’ın, kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar’ın grubuna yönelik operasyon sırasında gözaltındakilere işkence yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada, savcı mütalaasını verdi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasında Savcı Mehmet Emin Selimoğlu, tutuksuz sanıklar Saçan, Ahmet Erdoğan ve Vedat Mercan’ın 14 mağdura işkence yaptığı iddiasıyla 8’er yıla kadar hapislerini istedi. Savcı, diğer 5 sanığın ise beraatini talep etti.

Savcı, 12 Kasım 1999’da gözaltına alınan kişilerin kaba dayak, hakaret, tehdit, saç çekme, sırt ve yüze vurma, askıya alma, testis sıkma, üzerlerine soğuk su dökme gibi söz ve eylemlere muhatap kılındığını söyledi. Mütalaada Adli Tıp raporlarına da işaret edildi.

HABERTÜRK

YORUMLAR 13
  • aslidinckok 12 yıl önce Şikayet Et
    suçsuzum bile diyemedi. Hangi din,dil,ırk,fikirde olursa olsun işkence asla haklı görülemez. Kaldı ki Saçan bu masum, hayatını canını vatanına milletine vakfetmiş masum insanlara acımasızca işkence yapmış.Saçana göre suçları imanlı olmaları.Saçan dün muhabirlere suçlu mu suçsuz mu olduğum belli değil diyordu.Yani suçsuzum bile diyemiyor.
    Cevapla
  • bengisu kibar 12 yıl önce Şikayet Et
    yaptıkları yanlarınamı kalacak sandılar. Zamanında serdar saçan ve ekibi bu yaptıkları işkencelerin hesabını vermeyeceklerini,onları kimsenin görmediğini sanıyorlardı ama nasıl yanıldıklarını onlara,onları gören Yüce Rabbim gösterdi.hem bu dünyada hemde ahirette yaptıkları insanlık dışı hareketlerin hesabını verecekler.bu dünyadaki azapla kalmayacak ahirette sonsuz azabın tadına varacaklar inşaAllah
    Cevapla
  • Gümüş Kurşun 12 yıl önce Şikayet Et
    MaşaAllah. Allah'ın adaleti sonsuz dünyada ve ahirette, belki az 8 yıl tüm bunlara ama Allah'ın adaleti ahirette de noksansız tecelli edecek zalimin yaptığı yanına kar kalmayacak inşaAllah...
    Cevapla
  • Ayse Meryem Berksoy 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah´ın sonsuz Adaleti. Haberi okuduğumda Elhamdülillah dedim..Allah´ın adaleti...Onca mahsum insana haksız yere uygulanan tüm bu zulüm ve işkencenin hem bu Dünya´da hemde ahirette muhakkak ki bir karşılığı olacaktır.Bizler Allah´ın sonsuz gücüne adaletine ve kaderine teslim olmuş insanlarız.Allah samimi müslümanların her zaman yanındadır.İnşaAllah.
    Cevapla
  • salihkosan 12 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk sistemi işliyor. Çok sevindim, bu ülkede artık işkence davaları işkence sanıklarının aleyhine sonuçlanmamalı. Bu ayıp düzeltilmeliydi, umarım bu bir başlangıç olur, artık işkence mağdurları adaletin yerini bulduğunu görür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"