Diyanet'ten imamlara: Sokağa çıkın

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mardin'de din görevlilerine seslenerek, ''Mihrap'ta beklemeyin. Mihrabı sırtınıza alın sokağa çıkın'' dedi.

Diyanet'ten imamlara: Sokağa çıkın
Diyanet'ten imamlara: Sokağa çıkın
GİRİŞ 05.06.2011 00:10 GÜNCELLEME 05.06.2011 00:10
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen ''Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması'' ödül töreni için Mardin'e gelen Prof. Dr. Görmez'i havaalanında İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya karşıladı.

Görmez ilk olarak Vali Turhan Ayvaz'ı ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Görmez, Ayvaz ile makamında bir süre görüştü.

Ayvaz, ziyaretin anısına Prof. Dr. Görmez'e bakırdan yapılmış bir vazo hediye etti.

Prof. Dr. Görmez daha sonra Mardin Belediyesini ziyaret etti.

Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ile makamında görüşen Görmez, yaptığı açıklamada, Mardin'in açık hava müzesini andıran çok güzel bir kent olduğunu söyledi.

Daha önce 1995'te öğretim üyesi olarak geldiği Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir seminere katıldığını anımsatan Görmez, ''O ziyaretim sırasında Zincirciye Medresesini de ziyaret etme fırsatım olmuştu. Beni büyülemişti. Bu kadar güzel bir yer olabilir mi?. Şimdi orası Yaşayan Diller Enstitüsü olmuş. Bu çok güzel. Mardin engin bir medeniyet üzerine oturuyor. İnsanların da konuşmalarında tarzlarında o medeniyeti hissediyorsunuz'' dedi.

Ayanoğlu, Görmez'e gümüş telkariden yapılan bir isimlik hediye etti.

''YERYÜZÜNDEKİ EN YÜCE MAKAM MİHRAPTIR''

Prof. Dr. Görmez, yapımı tamamlanan ancak henüz hizmete açılmayan yeni Müftülük binasını ziyaret etti.

Binanın Mardin'in tarihi yapısına uygun bir şekilde yapıldığını ve bu nedenle Mardin'e yakıştığını ifade eden Görmez, burada din görevlileri ile bir toplantı yaptı.

Toplantıda din görevlilerine seslenen Görmez, yeni Müftülük binasının hayırlı olması dileğinde bulundu.

''Aslında ben Anadolu'nun herhangi bir yerine gittiğim zaman beraber olmak istediğim arkadaşlar sizlersiniz'' diyen Görmez, şöyle konuştu:

''Ancak Mardin'e bu gelişimi saymayacaksınız. Bu gelişim İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Kuran Okuma yarışmasının finali için. Ayrıca size özel olarak da geleceğim. Birlikte genişçe oturacağız. Ben din görevlisi yerine mihrap görevlisi tabirini daha çok seviyorum. Çünkü yeryüzündeki en yüce makam mihraptır. Mihrap dünyadaki bütün makamların önündedir. Siz o makamda bu mübarek görevi icra ediyorsunuz. Mihrap görevlilerinden isteğim şu. Mihrap'ta beklemeyin. Mihrabı sırtınıza alın sokağa çıkın. İnşallah Temmuz ayında Mardin'e geleceğim ve sizlerle bu binamızın açılışını yapacağız. Sırf açılışa gelmem, buradaki arkadaşlarımızla da görüşmek isterim.''

YORUMLAR 14
  • MEHMET ALİ ATAMAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Görmez'in İşi Çook..; Diyanet 'in Merkez ve Taşra Teşkilat Mensuplarına Ciddi Olarak Eğitim Verilmeli... Sayın Görmez'in İşi Çook.. Diyanet 'in Merkez ve Taşra Teşkilat Mensuplarına Ciddi Olarak Eğitim Verilmeli.. Yenilikci, Teknolojik Donanımlı Bilgilerle Başta Müftü Efendiler ve İmamlarımız Sayın Mehmet Görmezin Yeni Çizgisinden feyiz alarak, Bir zamanlar ki gibi..; Siyasetçi kuyruğuna yapışıp, Yırtık Çorapla, cemahatin önüne geçip NAMAZ kıldırmaya çalışan "Taşra Kurnazı, Garip ve Fakir İmam" görünümünden özenle kaçınmalı, Beyefendi, İmam Efendi, Hocaefendi SAYGINLIĞINI Kazanabilmesi için herkesin eğitim ve kendini yenilemeden istifade etmelidir... Allah (cc) Resulullahın Yolundan Giden ve Onun Sünnet-i seniyesine uymaya gayret eden din adamlarımızın yolunu açık etsin. Bizi de onlar la hasbihal eden, İstifade eden kullarından eylesin İnşallah...
    Cevapla
  • MEHMET ALİ ATAMAN 12 yıl önce Şikayet Et
    DİYANET'TE BÖYLE CESUR, YÜREKLİ BAŞKANLARI ÖZLEMİŞİZ VALLAHİ... DİYANET'TE BÖYLE CESUR, YÜREKLİ BAŞKANLARI ÖZLEMİŞİZ VALLAHİ. Sayın Mehmet Görmez Başkanlığa geldiğiniz günden beri çok güzel, isabetli ve cesur çıkışlar yapıyorsunuz. Sizi Ayakta Alkışlıyoruuz... Bu Cesurhane Çokışlarınızdan dolayı size gönülden Teşekkür Ediyoruz... Kimse, benim buı teşekkürümden dolayı yanlış bir vehime kapılmasın.. ben sayın Görmezi hiç tanımam. kendisi de beni tanımaz. Benim, Diyanet işleri ile hiç bir işim de yoktur.. Ama, Doğruya doğru.. Diyanet İşlerine; Koltuğundan korkan Başkanlar değil, Ne yaptığını bilen, makamının gereklerini yerine getirmekten çekinmeyen, personeline hakim ve halkla bütünleşmeye çalışan alçak gönüllü başkanlar gelmeyeli çook olmuştu.. Ufkumuzda umut ışıkları yakan Sayın Mehmet GÖRMEZ'e herkesin sahip çıkması gerekir diye düşünüyorum. En kısa zamanda Randevu talep edip, kendisine bir demet karanfil sunmayı düşünüyorum... Allah (cc) Yar ve Yardımcınız Olsun Sayın Mehmet Görmez bey.
    Cevapla
  • Erdal OKUTAN 12 yıl önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM. Başkanıma hoş görü ile saygı duyuyorum ancak imamlarını sokaga saldıgında halkımız onların imam olduklarını nereden anlayacaklar.? Grantuvaletleri ile şahsen benim karşıma çıksa ya maliyeden yada belediyeden geldiklerini sanırım. Türkiyemizde askerin üniforması var,doktoromusun üniforması var,polisimizin,garsonumuzun en basit çöpçünün bile kendine özgü ünüforması var iken neden ilim adamlarının imamların üniformaları yok. İmamlarımız osmanlı zamanındaki gibi sarıkları ile cübbeleri ile yada kendilerine özgü kıyafetleri ile halkın arasına inmedikten sonra bu halkımız tarafından kabullennilmeyecektir. İmamlarımız öncelikli olarak kimin makamını temsil ettiklerini ve makamını temsil ettikleri iki cihan güneşi nasıl idi şimdiki imamlarımız nasıl bunu siz kıymetli kardeşlerimize düşünmeye davet ediyorum.. imamların halkın üzerinde saygı görmeleri için önce EFENDİMİZİN Sünnetini yaşamaları gerekir. yoksa sünnete uymayan imam avam tabakasında sünnete uyandan daha acizdir..saygılrımla
    Cevapla
  • İbrahim Putkıran 12 yıl önce Şikayet Et
    Cami İmamı Kardeşlerime Tavsiyeler. 1-Özünüzle ve sözünüzle dosdoğru olun. 2-Dini kaynağından öğrenin ve bilgi sahibi olmak için çokça kitap okuyun. 3-İslama hizmet edin, bununla sorumlu olduğunuzu sakın unutmayın. 4-Aylığınız gerçekten fazladır, kanaat edin. 5-Davranışlarınızla iyi örnek olun, başkalarına malzeme olmayın. 6-Bu yorumları ve eleştirileri dikkate alın. 7-Mensubu olduğunuz kurumu ve temsil ettiğiniz makamı kirletmeyin. 8-Maddi ve manevi yönden çok imkanlara sahip olduğunuzun bilincinde olun. 9-Peygamber makamını işgal ettiğinizi unutmayın. 10-Ahirette her şeyden hesap vereceğinizi sakın unutmayın...
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 12 yıl önce Şikayet Et
    iyi bir düsüncede ah birde gören diyanet baskanimiz olsaydi. görmez dedikleri kadar var birazda avurpayi görse nekadar iyi olur ibadet namaz avurpada parayla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor