E-5'te 70 Km. hız yapanın vay haline!

Hız tutkunlarının yarış pistine çevirdiği E-5 Karayolu’nda bir süre önce hız kontrolü uygulaması başlatıldı. Boğaziçi Köprüsü’nden Beylikdüzü’ne kadar radar yerleştirildi. Ancak...

E-5'te 70 Km. hız yapanın vay haline!
E-5'te 70 Km. hız yapanın vay haline!
GİRİŞ 05.06.2011 17:07 GÜNCELLEME 05.06.2011 17:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Esra Boğazlıyan yazdı...

Özellikle akşam saatlerinde ralli pistine çevrilen E-5’te yaşanan kazaların önlenmesi için Boğaziçi Köprüsü’nden Beylikdüzü’ne kadar radar yerleştirildi.

Belirlenen 70 kilometrelik hız limitiyle birlikte yeni bir sorun ortaya çıktı. Hız limitini aşanlar ve kurala uydukları için sıkıştırılan sürücüler...

MOBİL RADAR

E-5 Karayolu’ndaki hız limiti kaousunu geçtiğimiz nisan ayında sayfalarımıza taşıdık. Otoyol için son derece düşük olan bu hız sınırına uymayanlar tarafından sıkıştırılan sürücülerin şikayetlerini yetkililerin dikkatine sunduk. Acil Şikayet Hattı‘na gelen mesajlara bakılırsa hız limiti sorunu her geçen gün daha da büyüyor. 70 kilometrelik hız limitinin otoyol için son derece düşük olduğunu düşünen İstanbullular, ceza sistemini de eleştiriyor. Mobil radar uygulamasıyla herkese ceza yazılmamasının kuralı tanımayan sürücü sayısını artırdığını belirten okurlarımız, yetkililerden yeni bir düzenleme bekliyor.

Hız limitine uyduğu için yaşadığı kâbusu anlatan okurlarımızdan bir kadın sürücü ise, bakın neler söylüyor...

“E-5 ESKİSİ GİBİ”

“E-5’te hız tutkunlarının sebep olduğu tehlikeye bir türlü engel olunamıyor. Daha önceleri denetimsizlikten yakınıyorduk. Yetkililer harekete geçti ve radar uygulaması başlattı. Ancak değişen bir şey olmadı. Çünkü sürücülerin büyük bir bölümü hız sınırına uymuyor. Bildiğini okuyor.

E-5, eskiden olduğu gibi özellikle akşam saatlerinde yarış pistine dönüyor. Kural tanımaz sürücüler, tabelaları dikkate alanlara zor anlar yaşatıyor. Geçtiğimiz gün yine böyle bir durumla karşılaştım. Sellektörler ve kornalarla sıkıştırıldım. O an ne yapacağımı şaşırdım. Yaşadığım stresle neredeyse ağlayacaktım. Artık yetkililer bu kaosa son vermeli. Kural neyse uygulansın ya da limit yeniden belirlensin.”

YORUMLAR 1
  • Adem Büyükölmez 12 yıl önce Şikayet Et
    Şu hız limiti hastalağından ne zaman vazgeçilecek?. Kazaların asıl nedeni bölünmüş yollarda 90-100 km hızla düzgün ve dikkatli bir şekilde gitmek değildir.Şu hız sınırı hastalığından kurtulalım artık! Radar koyup yolun kaldırabileceği hız limitinde dikkatli bir şekilde giden araçlara ceza yazma hevesinden vazgeçip,sürekli şerit değiştiren,ani hızlanıp ani yavaşlayanları,araçlarına bakmayıp E-5 ortasında arızlanadırarak insanları gideceği yerlere geç bırakanları,diğer sürücüleri taciz edenleri ve endişelendirenleri cezalandıralım.Sürü muamelesinden vaz geçip, sadece suçlu sürücüyü cezalandıralım!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira