Hafta sonu hava durumu HARİTALI

Hafta sonu hava nasıl? Nereler yağışlı? Yağış geçişleri nedeniyle mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığı, hafta başından itibaren yeniden artacak.

Hafta sonu hava durumu HARİTALI
Hafta sonu hava durumu HARİTALI
GİRİŞ 17.06.2011 18:56 GÜNCELLEME 17.06.2011 18:56

AA muhabirine açıklama yapan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, kuzey, iç ve batı kesimlerinde aralıklarla görülen yağış geçişleri nedeniyle mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığının, hafta başından itibaren ülke genelinde mevsim normalleri civarına ve yer yer üzerine çıkacağının tahmin edildiğini söyledi.

Yarın, kuzey ve iç bölgelerde aralıklarla yerel gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin devam etmesinin beklendiğine işaret eden Çağlar, Marmara'nın doğusu(Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova ve İstanbul'un Anadolu Yakası), İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya, Denizli), Akdeniz'in iç kesimleri (Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Antalya'nın iç kesimleri), İç Anadolu, Karadeniz ile Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinde aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin beklendiğini belirtti.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

Çağlar, yağışların Bilecik, Afyon, Isparta, Burdur, Eskişehir, Bolu, Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde (Beypazarı, Polatlı, Güdül, Ayaş, Kızılcahamam, Kazan, Çubuk, Kalecik ilçelerinde) lokal olarak kuvvetli olacağına da dikkati çekti.

Çağlar, pazar günü yağışların Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerine doğru çekileceğinin tahmin edildiğini ifade ederek, Orta ve Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu), İç Anadolu'nun doğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Çankırı, Ankara'nın kuzeyinde Kazan, Kızılcahamam, Çubuk, Kalecik ilçeleri) ile Osmaniye, Adana'nın iç kesimleri, Kahramanmaraş, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinde aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin beklendiğini dile getirdi. Çağlar, yağışların Amasya, Tokat, Çorum, Gümüşhane, Bayburt ile Amasya ve Ordu'nun iç kesimlerinde kuvvetli olacağını vurguladı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Çağlar, şunları kaydetti:

''Yeni haftanın ilk gününde ülkemizin büyük bir bölümünde yağış beklenmiyor. Doğu Karadeniz ile Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Erzurum çevrelerinde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında Cumartesi günü önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların, Pazar günü batı bölgelerde, hafta başında da ülke genelinde 3 ila 5 derece artarak mevsim normalleri civarında; güney, iç ve batı bölgelerde ise yer yer 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Lokal kuvvetli yağışların beklendiği kesimlerde su baskını, ani sel, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış öncesi kuvvetli rüzgar tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.''

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık