İHH Suriye sınırına 2 yardım TIR'ı gönderdi

İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilere destek amacıyla bölgeye iki yardım TIR'ı gönderdi.

İHH Suriye sınırına 2 yardım TIR'ı gönderdi
İHH Suriye sınırına 2 yardım TIR'ı gönderdi
GİRİŞ 20.06.2011 16:35 GÜNCELLEME 20.06.2011 16:35

İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye'nin sıfır noktasında bulunan Suriye'deki iç savaştan kaçan Suriyeli mültecilere yardım için biri gezici aş evi olmak üzere iki yardım TIR'ı gönderdi. İkitelli'den hareket eden TIR'lar da 600 bin TL değerinde giysi ve ayakkabıdan oluşan yardım malzemeleri yer alırken, gezici aş evi ile 10 bin kişiye yemek imkanı sağlanacak.

İHH Genel Sekreteri Yaşar Kutluay yaptığı açıklamada, "Suriye yönetiminin yıllardır sürgüne geldiği despot rejim ve beraberinde getirdiği insan hakları ihlalleri Kuzey Afrika'da başlayan özgürlük mücadelesini Suriye'ye taşıdı.

Suriye'de 15 Mart'ta başlayan halk ayaklanması, esas hükümet birliklerince bastırılıyor. 1982'de Roma ve çevresinde yaşayan katliamları akıllara getiren inanılmaz saldırganlar, Deraa, Banyas ve Türkiye sınırına çok yakın bir mesafedeki Cisr Eş Şuğur gibi şehir ve kasabalarda ordu
birliklerince vahşi bir şekilde sürdürülmekte" dedi.

 12 bin Suriye vatandaşının evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirten Kutluay, "Son 4 ayda 30 bin kişi yaralanırken, bin 500 kişi hayatını kaybetti. 10 bin kişi gözaltına alındı. Hala kendinden haber alınamayan 3 bin kişi bulunuyor. Ülkede yaşanan olaylar nedeniyle, 12 bin Suriye vatandaşı evlerini terk etmek zorunda kaldı. 

16 Haziran itibariyle 160 bin TL'lik bir yardım çalışması gerçekleştirilen İHH, şimdi de iki insani yardım TIR'ını Suriye sınırına sıfır noktasına gönderiyor. Tüm halkımızı komşu Suriye için ayni ve nakdi olarak bir yardım seferberliğine davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!