Mersin-Antalya arası duble yol oluyor

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yapılacak çalışmalar neticesinde Mersin'in yol akslarının genişleyeceğini belirterek, ''Mersin-Antalya karayolunu duble yol haline getirme çalışmalarının 2014 yılına kadar tamamlanacağını'' bildirdi.

Mersin-Antalya arası duble yol oluyor
Mersin-Antalya arası duble yol oluyor
GİRİŞ 12.07.2011 00:47 GÜNCELLEME 12.07.2011 00:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Güzeloğlu, Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost'u makamında ziyaret ederek, Mersin'deki karayolu çalışmaları ve otoyol bağlantıları ile ilgili bilgi aldı.

Güzeloğlu, burada yaptığı açıklamada, il genelinde yapılacak olan karayolu ve otoyol bağlantı çalışmalarının 2014 yılına kadar tamamlanacağını belirterek, bu kapsamda Mersin Çeşmeli çıkışında son bulan otoyolun Silifke-Taşucu'na kadar uzatılacağını söyledi.

Yapılacak yatırımların sadece Mersin için değil, Türkiye açısından çok önemli kazanımları olacağını ifade eden Güzeloğlu, şöyle devam etti:

''Otoyol bağlantılarının Akdeniz'e kadar ulaşması, gerek Antalya hattına gerekse de İç Anadolu ve Türkiye bağlantısına çok büyük katkılar sağlayacak. Mersin-Antalya karayolunu duble yol haline getirme çalışmaları 2014 yılına kadar tamamlanacak. Ayrıca, İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak olan Mersin-Silifke-Karaman ve Konya bağlantı yollarının 2014 yılına kadar tamamlanmasını hedefliyoruz. Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi'nin yol ihalesi de tamamlandı. Orada da alt yapı çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. En kısa süre içerisinde orada da çalışmaları bitireceğiz.''

Güzeloğlu ayrıca, Mersin-Tarsus şehir girişinin daha modern bir hale getirilmesi konusunda vatandaşların büyük beklentileri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''İlimizin büyüklüğüne ve önemine yakışır bir projeyle bu bölgenin peyzaj çalışmaları yapılması, yol şeritlerinin 3 şeride çıkarılması, serbest bölge ve liman girişlerinin kent trafiğinden bağımsız gerçekleşmesi gibi önceliklerimiz var. Mersin-Tarsus arasında 2 tane otoban bağlantısı var. Bu sayının çoğaltılması ve otobanda alternatif bir çevre yolu gibi düşünülmesi ulaşım rahatlığına katkı sağlaması açısından ciddi kazanımlar sağlayabilir.''

AA

YORUMLAR 1
  • Müslüm 12 yıl önce Şikayet Et
    Her Şey İnsan İçin. Kılıcdaroğlu, cıkıp yine konusur. Bu yollar da insan var mı? Bu proje de insan varmı? Utanmasını bilmeyen yüzler, utanılacak kelimelerden kaçmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı