Su içmenin de suyunu çıkarmayın

Su içerek serinlediğimiz bugünlerde İngiliz bilim insanından uyarı: Günde sekiz bardak su içmek sağlığınız için zararlı olabilir.

Su içmenin de suyunu çıkarmayın
Su içmenin de suyunu çıkarmayın
GİRİŞ 14.07.2011 06:01 GÜNCELLEME 14.07.2011 06:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İngiliz Tıp Dergisi’nde yayımlanan araştırmada doktor Margaret McCartney, “İnsanlar hâlâ günde sekiz bardak su içmezlerse öleceklerini ya da böbreklerinde sorun olacaklarına inanıyorlar. Literatürde bu konuda herhangi bir kayıt yok” dedi.

Önceki araştırmalarda aşırı su tüketiminin böbreğe zarar vereceği belirtilmişti.

HÜRRİYET

YORUMLAR 10
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    Vücuda gerekli suyun alımaması halidede.... Vücudun tüm organları kurur,tüm kanallar damarlar işlemez hale gelir,%10 su kaybında bile Böbrekler biter idrar yolları kurur,her türlü mikrop ürer,yani Su metebolazmayı tetikler,Hücrelerin kendisini yenilemesini sağlar,yaşlanmayı önler,kanın akışını sağlar,kalp ve damarların yükünü azaltır tüm organlar su olmadan işleyemez,yetersizlikler başlar ve iflas eder, Serumda işlemden geçirilmiş su,dur herhangi bir rahatsızlıkda takıldığı zaman hayat bulursun,Kısaca Su her canlı için hayattır.
    Cevapla
  • Faruk Emre 12 yıl önce Şikayet Et
    Çok Su Neden Zararlıdır Merak Edenler Okusun. İnsanın hayat kaynağı ısıdır, harareti düşürülmüş vücud balgam torbası olur, balgam ise insanın aklını ve bütün hayat fonksiyonlarını sıfıra indirir, su içmek vücuddaki zehirli maddelerin (üre, toksin... gibi) çözülmesine ve dışarı atılmasına neden olsa da, fazla içildiği zaman bütün dertlere davetiye çıkarır. Vücuddaki enerji haline dönmeye müsaid besinleri çözüp işe yaramaz hale getirir, ve hayat sıvısı olan kandaki besinleri ifsad ederek bütün organlara besin yerine işe yaramaz sıvı pompalar. Hele aç karnını içilen su vücudu bitirir. Yemeğin hemen üzerine su içmek yenilen yemeği gıdaya çevirmeden işe yaramaz hale getirerek yalnız dışkıya çevirir. Fazla nem vücutta hücre çözülmesine (kansere), kemik erimesine, astıma, körlüğe, sağırlığa... bütün hastalıklara zemin hazırlar. İyici susamadan su içmemek ise bütün hastalıkları önler, çünkü hararetli vücud; balgamın eritilmesine, kalitesiz kanın kaliteli hâle gelmesine... gibi bir çok faydalar sağlar. (Faruk Emre)
    Cevapla
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    Normal bir insanın Su ihtiyacı Günlük 1,5 ile 3 Litre arasıdır... Ama herkes kilosuna göre su içmeli Örnek = 32 gram,ı Kilonuz ile çarp,ın çıkan sonuç sizin günlük ihtiyacınız olan Su,dur.
    Cevapla
  • Mehmet Emin 12 yıl önce Şikayet Et
    Bir karar verin canım siz de. içelim mi içmeyelim mi?
    Cevapla
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    su içme. su içmek insanın yaptığı işe ve bulunduğu yere göredir,tarlada güneş altında çalışan bir tarım işçisiyle,deniz kıyısında şemşiye altında şozlenkte keyif çatan birinin içeceği su miktarı herhalde aynı olmaz.tarım içsini günde 5-10 litre su içerken ,şozlenkte keyif yapan 1 litre su içsede olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim