Diyarbakır'da hava destekli PKK operasyonu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olmasının ardından operasyonlar sürüyor.

Diyarbakır'da hava destekli PKK operasyonu
Diyarbakır'da hava destekli PKK operasyonu
GİRİŞ 15.07.2011 15:30 GÜNCELLEME 15.07.2011 15:30
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Silvan'ın Bayrambaşı Beldesi Dolapdere Köyü kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan ve 13 askerin şehit, 6 askerin de yaralandığı hain saldırı sonrası operasyonlar yoğunlaştırıldı. Özellikle Silvan, Hazro ve Kulp üçgeninde yoğunlaştırılan operasyonda, kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla Mehmetçik bölgeyi didik didik tarıyor.

Teröristlerin yakalanması amacıyla helikopterlerle de havadan destek sağlanırken, bölgeyi iyi tanıyan köy korucuları da operasyona katılıyor.

Bu arada, Dolapdere kırsal kesimindeki çatışma sonrası çıkan yangın da bu sabah saatlerinde söndürüldü.

Çatışmada yaralanan ve durumları ağır olan 2 asker GATA'ya sevk edilirken, yaralı 4 askerin tedavisi ise Diyarbakır Asker Hastanesinde sürüyor.

ÇATIŞMANIN YAŞANDIĞI BÖLGEDE YENİDEN ÇIKAN YANGINA YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞIYLA MÜDAHALEDE BULUNULUYOR

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün 13 askerin şehit olmasının ardından karadan ve havadan başlatılan operasyon devam ediyor.

Silvan'ın Bayrambaşı beldesi Dolapdere köyü kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan ve 13 askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı hain saldırı sonrası başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor.

Silvan, Hazro ve Kulp üçgeninde yoğunlaştırılan ve Mehmetçiğin yanı sıra geçici köy korucularının da katıldığı operasyona Skorsky ve Kobra helikopterleri de havadan destek veriyor. Sabah söndürülen ancak öğlene doğru bölgede yer yer başlayan yangına yangın söndürme uçağıyla müdahale ediliyor.

Öte yandan, Silvan Cumhuriyet Savcısı Bedir Koca da çatışma bölgesine gelerek incelemede bulundu.

Dolapdere köylüleri, dünkü çatışmanın öğlen saatlerinde başladığını belirterek, çatışma sırasında yangın çıktığını kaydettiler.

Teröristlerin genelde Rus yapımı el bombası kullandığını belirten yetkililer, dünkü çatışmanın ardından çıkan yangının da teröristlerin attığı bu tür el bombasından kaynaklanmış olabileceğini bildirdiler.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Haydar AKINOL 12 yıl önce Şikayet Et
    Göstermelik Gündemi yatıştırma taktikleri.. TÜRKİYE Cumhuriyeti bir avuç çapulcuya gücünü göstermeli Kandile TÜRK Bayragını dikmeli,artık yeri ve zamanı...
    Cevapla
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    operosyon. bu operosyonu 12 şehit verilmeden önce yapacaklardı,şimdi hepsi inlerine sığınmış ortalığın yatışmasını bekliyorlardır. ancak pkk inlerini tahrib edebilecek kadar kuvvetli bombalar kullanılırsa belki birşeyler olur.yıkın dağı taşı başlarına.
    Cevapla
  • Murat Erturk 12 yıl önce Şikayet Et
    Neden inanmıyoruz. Hava destekli operasyonmuş. Genelkurmay, halkın artık neden bu açıklamalara inanmadığını iyi düşünmeli. Nedense içimizde, devlet içinde bu şehit haberleri geldikçe elini ovuşturup sevinen hainler olduğuna inanıyoruz.
    Cevapla
  • pdr_68 12 yıl önce Şikayet Et
    hep aynı senaryo heeep. güpegündüz gelir bu anaların evlatlarını kalleşçe ve hunharca katleder. bu süre 1 saniyede oluyor ya bizim okadar insansız hava aracımız o kadar tankımız topumuz tüfeğimiz helikopterimiz bunların hiçbiri ortada gözükmez. hiçbirinin ismi bile geçmez. kalleş teröristler anaların ocağına ateş düşürdükten sonra yok falan yerde operasyon başlatıldı yok şu yerler taranıyor diye haberler çıkar. ya ha sizin operasyonunuz batsın emi. bu milletin özellikle tek çocuğu katletildikten sonra mı gelir aklınıza operasyon moperasyon tank tüfek uçak helikopter. artık hiçbirinize inanmıyorum hiiç.
    Cevapla
  • whitefox 12 yıl önce Şikayet Et
    şehitlerimizin ruhu şad olsun Allah rahmet etsin ,mekanları cennet olsun… hiç aklım almıyor ,hiç kabullenemiyorum... pusuya düşebilir,baskın yiyebilir ve kayıp verebilirsin ama ne olursa olsun oraya gelenlerden bir tanesini bile sağ çıkarmasın(ayağına gelmişler)..şu kıt aklımla söyleyebileceğim tek şey bu iş özel kuvvetler için sadece bir nokta operasyonudur,3-4 helikopterle çevrelerine 70-80 tane bordo bereli indirip 3-4 km’lik bir çembere alman 20 dakikanı almaz(ellerinde özel yapım yarasa helikopterler var gerekirse gücünü ve sayısını 5-10 misli artır,bazı konularda çok çok daha üst donanım lazım..ayrıca karargahlarının neden bölgede değilde ank-gölbaşında,oraya çatışma anında değilde 1 gün sonra gitmelerinin hiçbir anlamı yok)..hakkaride sabah namazına giden imamı ensesinden vurdular,yuksekovada sırtlarında 2 uzmanı vurdular,bunları yapanları bulup temizledinizmi,kim olursa olsun nerde olursa olsun bulup boyunlarını koparmak zorundasınız..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat