PKK ile mücadelede Polis'inde heronu olacak

PKK’yla mücadelede askerden sonra polis de İnsansız Hava Aracı olarak bilinen Heron sahibi oluyor. Emniyet, İnsansız Hava Aracı almak için ihale hazırlığında...

PKK ile mücadelede Polis'inde heronu olacak
PKK ile mücadelede Polis'inde heronu olacak
GİRİŞ 06.08.2011 17:24 GÜNCELLEME 06.08.2011 17:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Lale Kemal'in haberi

Hükümetin, Balyoz tutuklusu 14 general ve amirali emekli etmek yerine TSK’nın istemi doğrultusunda görev sürelerini bir yıllığına uzatmış olması, terörle mücadelenin etkin yapılması için gerekli yasal düzenlemeyi kısa sürede hayata geçirme iradesine henüz sahip olmadığını ortaya koydu.

Terörle mücadelede kırsalda özel eğitimli polis özel harekât timlerini devreye sokmaya hazırlanan hükümetin, bu planının başarılı sonuçlar vermesi için fiilen TSK’ya bağlı olan Jandarma Genel Komutanlığı’nın (JGK) İçişleri Bakanlığı’na bağlanması ve profesyonel bir güç haline getirmesi gerekiyor.

JGK, kağıt üzerinde içişleri bakanlığına bağlı olmakla beraber mensuplarının terfi, sicil ve maaş gibi işlemleri TSK tarafından yapılıyor. Terfi ve sicilde TSK’ya bağlı olan JGK mensuplarının, terörle mücadelede öngörülen valinin koordinasyonuna ne ölçüde itibar edecekleri sorusu yeniden gündeme geldi. JGK’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanması daha uzun süre alacağı için, mevcut durumda terörle mücadelede polis ve jandarma arasındaki koordinasyonu sağlamaktan sorumlu tutulacak valilere siyasi irade desteği artırılacak.

İçişleri Bakanlığı’nın, özellikle terörün yoğun olduğu bölgelere, yetkilerinin farkında olan ve bu yetkilerini uygulamada kararlı olan, bölgede alana hakim ve askere de sözünü geçirecek nitelikteki valileri ataması bekleniyor. Bu amaçla yeni bir valiler kararnamesinin Ramazan Bayramı sonrasında, Eylül ayı ortalarında çıkartılması bekleniyor.

KAYNAK: TARAF
YORUMLAR 3
  • son osmanlı 12 yıl önce Şikayet Et
    mesut. vur emri derken doğuda pkk lı die şüphelendiğin kürtleri vurmak içinmi emir bekliyosun tam olarak anlayamadım.dağda zaten vur emri var sadece nizami harp düzeni olduğu için emir komuta diye bir kavram var.kafana göre ateşe başlayamassın.onun dışında dağda görevdeyken bulabiliyosan bul öldür teröristi sana nie öldürdün diye hesap soran oldumu?terörle ilgili haberlerde genelde vur emri yok güvenlik güçlerine yetki verilmiyor gibi yorumlar yapılıyor.sokakta yakaladığın bir kürt vatandaşını pkk lı diye itham edip darp etmek yada gözaltına almak çok kolay bunu en pasif güvenlik personeli bile yapabilir.önemli olan dağa çıkıp deliklere kadar nufuz edebilmek kamplarına girip dağıtabilmek nede olsa yerleri belli bunun için emir bekleme yapabiliyorsan milletimiz sana teşekkürü borç bilecektir:)
    Cevapla
  • Aykut ARDIÇ 12 yıl önce Şikayet Et
    Haber7 Yazar ve yönetimi dikkatine. Heron israil tarafından üretilen aracın adıdır. ( UAV ) İnsansız hava araçlarının tamamının adı heron değildir. Örneğin Türk Malı insansız hava aracı ANKA var iken halen heron markasının reklamını yaparak, İhale aşamasındaki bir satın alma hikayesini insanlara bu şekilde yansıtıyor olmanız hatalı ve yanlıştır. Ayrıca bu yapılan habercilik te değil resmen belirli bir kesimin reklamıdır. Dikkate alıp haberlerinizde ve başlıklarınızda gerekli düzeltmeleri yapmanız umulmaktadır.
    Cevapla
  • mesut 12 yıl önce Şikayet Et
    vur. emri verilse heron a gerek kalmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi