Ablanın göz yaşartan fedakarlığı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, 40 yaşındaki iki çocuk annesi kadın, tek katlı evinde 4 yıldır baktığı bedensel ve zihinsel engelli 4 kardeşinin tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenerek, kol kanat geriyor.

Ablanın göz yaşartan fedakarlığı
Ablanın göz yaşartan fedakarlığı
GİRİŞ 08.08.2011 12:34 GÜNCELLEME 08.08.2011 12:34

Zehra Yavuz (40), eşi Osman Yavuz ve iki çocuğunun yanı sıra 4 engelli kardeşiyle Hasanlar beldesindeki tek katlı evde yaşamını sürdürüyor.

Yavuz'un ablası Habibe (43), kardeşleri Zeynep (36), Halil (30) ve İsmail Kaçar (28), bedensel ve zihinler engelleri olduğundan emekleyerek yürüyor, konuşma zorluğu çekiyor.

Sağlıklı iki çocuğu ve eşinin yanı sıra engelli kardeşleriyle yaşam mücadelesi veren Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yıl önce babasını, 4 yıl önce annesini kaybettikten sonra kardeşlerini yanına aldığını bildirdi.

-''EŞİM DE BU KONUDA BANA ÇOK YARDIMCI OLUYOR''-

Anne ve babasının akraba evliliği nedeniyle kardeşlerinin bedensel ve zihinsel engelli olarak dünyaya geldiğinini belirten Yavuz, şunları kaydetti:

''Önce babam, sonra annem vefat etti. Kardeşlerim yıllardır aile ortamında büyüdükleri için aile sıcaklığından mahrum ederek sokakta bırakamazdım. Onlara 4 yıldır kendi evimde iki evladımdan ayırmadan bakıyorum. Kardeşlerime hem anne hem baba oldum. Eşim de bu konuda bana çok yardımcı oluyor. Eşim işsiz, ancak devletimiz bize her türlü yardımı yapıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Emet Anadolu Öğretmen Lisesi ikinci sınıfına gidecek oğlum Davut ve Emet Anadolu Lisesine bu yıl başlayacak kızım Merve'nin sağlıklı olmaları, ayrıca okuyacak olmaları benim için tek teselli kaynağı. Sakinleştirici ilaç kullanıyorum, şeker hastası oldum. Agresif olduklarında hepsinden dayak bile yedim ama onlar benim kardeşim, anne ve babamın yadigarı. Onlara bakmak boynumun borcu. Ne olursa olsun elim ayağım tuttukça sonuna kadar kardeşlerime bakmaya devam edeceğim.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İlkokul öğrencilerinden İsrail destekçisi firmaya protesto! Sosyal medyada gündem oldu
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi