İşverenlerden işçiye Ramazan kolaylığı

Konya'da birçok firma Ramazan ayında oruç tutan işçilerin hem iş verimini artırmak hem de daha rahat çalışmalarını sağlamak için mesai saatini geceye kaydırdı.

İşverenlerden işçiye Ramazan kolaylığı
İşverenlerden işçiye Ramazan kolaylığı
GİRİŞ 11.08.2011 19:01 GÜNCELLEME 11.08.2011 19:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ramazan ile birlikte gece mesaisi yapan işçiler ise uygulamadan oldukça memnun olduklarını söyledi.

Başta beden gücü gerektiren işler olmak üzere birçok sektörde çalışanlar, sıcaklara denk gelen Ramazan ayında daha rahat çalışabilmeleri için artık geceleri mesai yapıyor. Birçok işveren gece 23.00 ile sabah 07.30 arasında mesai uygulamasına geçti.

Konya Pratik Otomotiv'in sahibi Metin Darıcı, uygulamanın çalışanların iş performansını olumlu etkilediğini söyledi. Ramazan ayı başından itibaren çalışanların gece 22.30 ile 07.00 saatleri arasında çalıştığını dile getiren Darıcı, “Bunaltıcı sıcaklarda hem oruç tutup hem çalışmak bir hayli zor. İşverenler olarak çalışanlarımızın sağlığını düşünmek zorundayız. İşletme olarak gece çalışmanın daha iyi olacağını düşündük. Çalışanlarımızın da böyle bir talebi vardı zaten. Şu anda iş verimi daha da arttı.” dedi.

Kayhan iç ve Dış Ticaret Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sevda Kayhan Yılmaz ise Ramazan ayının üçüncü gününden itibaren gece mesaisi uygulamasına geçtiklerini söyledi.

230 personelin gece çalıştığını anlatan Yılmaz, “İlk 3 gün gündüz yapmıştık mesaiyi fakat özellikler oruç tutan arkadaşlar için çok yıpratıcı oldu. Çok yoruldular. Çünkü beden gücüyle çalışan bir işletmeyiz. Ortam sıcaklığı oruç tutan personelimizi olumsuz etkiliyor. Hem işçimizin sağlığı hem de iş verimi olumsuz yönde etkileniyor. Bu yüzden gece çalışıyoruz. İş veriminde de önemli oranda artış meydana geldi.” ifadelerini kullandı.

Makine yüksek mühendisi ve şirketin yönetim kurulu üyesi Sevsen Kayhan Korkut da ihracat ağırlıklı bir işletme olduklarının altını çizerek, yabancı ülkelerdeki müşterilerinin gece mesaisi uygulamasını takdirle karşıladıklarını söyledi. Korkut, yabancı müşterilerinin gece mesaisine zaman zaman eşlik ettiğini dile getirdi.

İsmail Çelik isimli çalışan ise uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Gündüzleri oruçlu iken çalışmanın kendilerini zorladığını anımsatan Çelik, “Gece hava serin, su ve gıda ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Ramazan'da gece çalışmak çok daha verimli.” dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • ihsancengiz 12 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlık işte okuda öğren :). Şimdi bunlar neden geceye kaydır mesele tamamen müslümanlık işçi saat 12 olunca acıkacak verim %50 den fazla düşe sorun tamamen müslümanlık. Usta işçinin sigortasını yapıyormusun ? Mesaisini ödüyormusun ? Verdiğin maaş işçiye yetiyormu ? Konyalı esnafı Türkiye bilir Anasını babasına allar pullar satar fasoncu ? Allahın şamarına bak şimdi : Türkiyede otomotiv yedek parça üretiminde konya bir numara doğru ama fason. Bur sa otomotivde konyanın külü bile olamzken dış ticarette en üst sıralarda koya en son sıralarda. Zihniyet zihniyet Tüm Türkiye bilir. Bunlardan tenzih edeceğimiz sayılı bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda firmalarda yok değil. Ama bunların ticarette yaptıkları yüzünden onlarda zorluk çekiyorlar. Böyle müslüman olunmaz diyvirecem yalanmı didim. :)
    Cevapla
  • sabriye 12 yıl önce Şikayet Et
    CHP DUYMASIN İRTİCA GELİYOR CUMHURİYET ELDEN GİDİYOR DİYE BAĞIRIR.. Böyle haberleri yapıp chp ye yem vermeyelim yarın chp irtica diye bağırırsa şaşmayın
    Cevapla
  • Hakan CANTÜRK 12 yıl önce Şikayet Et
    MESAİ YAPMAK ÇOK MU ÖNEMLİ. benim bildiğim ramazan mubarek ayında işler yavaşlar çalışanlar rahatlık sağlanır gece çalıştırarak rahatlık sağlanmıyor efendiler herşey para değildir ancak kendinizi kandırırsınız..!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!