9 günlük bayram tatili herkese değil!

Bakanlar Kurulu kararıyla kamu kurumlarına bayram tatili 9 güne çıkarılırken, bankalar ve özel sektör için 1.5 günlük idari tatil geçerli değil. Özel kurumlar kendi izin planlamasını yapacak.

9 günlük bayram tatili herkese değil!
9 günlük bayram tatili herkese değil!
GİRİŞ 24.08.2011 08:02 GÜNCELLEME 24.08.2011 08:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bayramda özel sektörde 9 günlük idari izin yok
Başbakan Bülent Arınç’ın pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla, tüm kamu kurumlarında çalışanların bayram tatilleri 9 güne çıkarıldı

Arife günü olan 29 Ağustos günü yarım, 2 Eylül günü de tüm kamu kurumlarında çalışan personel idari izinli sayıldı.

Özerk kurullar dahil kamu çalışanlarının hemen tamamı bu bayramda 9 gün izin yapabilecek, 1.5 günlük bu süre yıllık izinden sayılmayacak. Bankalar ve özel sektör için ise idari tatil geçerli olmayacak. Ancak bankalar ya da özel sektör kuruluşları da kendi kararları dahilinde 9 günlük tatil uygulayabiliyor. 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalayacağı genelge ile, kamu kurumlarında personel izni yasal dayanağa kavuşacak.

Ancak kamunun tüm kurumlarında, idari izin verilen 1.5 gün içinde “asgari personel” bulundurma şartı geçerli olacak.

Milliyet

YORUMLAR 3
  • mebrure kolay 12 yıl önce Şikayet Et
    başbakan bülent arınç/ fikir zikir mi olmuş. ayrıca nerdeyse hiç noktalama işareti kullanılmamış.
    Cevapla
  • pretty 12 yıl önce Şikayet Et
    özel sektörde çalışanın canı çıksın. Bu ülkede özel sektörde çalışanlara yönelik hiç hak hukuk kanun yok ne var ne yok kamu kuruluşunda çalışanlar. devlet insanların 12 saat mesaisiz çalışmasına resmi tatillerde zamsız mesaisiz çalışmalarına göz yumuyor nediyor iş buldunda beğenmiyorsun. bu ülkede tatil yapılacaksa herkese yapılmalı özel sektörde işçisini zorunlu çalıştıracaksa yüksek mesaiden ödeme yapmalı. kimsenin insafı yok çoğu yer 3 gün tatil verdi çalışanlarına. hiristiyan alemine bakın adamlar noelde bir ay tatil yapıyorlar.
    Cevapla
  • yorumlu yorum 12 yıl önce Şikayet Et
    tüm kamu kurumlarında çalışanların bayram tatilleri 9 güne çıkarıldı. Tüm kamu kurumları 29 Ağustosta yarım gün, 2 Eylülde tüm gün Resmi Tatilde Değil...ve kamu kurumlarının tümü 29 Ağustos günü yarım, 2 Eylül günü de tüm gün, hergün verdiği hizmetini de veriyor iken ''tüm kamu kurumlarında bayram tatili 9 güne çıkarıldı'' nasıl oluyor anlamadım...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu