'Şahin ve Çatlı kardeşimi ölüme götürdü'

Özel harekatçı Ayhan Çarkın'ın itirafları üzerine fail meçhul cinayetler soruşturmasında, 1994'te cesedi bulunan Faik Candan ile ilgili iddialar İbrahim Şahin aleyhinde en somut delil oldu.

'Şahin ve Çatlı kardeşimi ölüme götürdü'
'Şahin ve Çatlı kardeşimi ölüme götürdü'
GİRİŞ 25.08.2011 09:18 GÜNCELLEME 25.08.2011 09:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mesut Hasan Benli'nin haberi

Özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın itirafları üzerine başlatılan fail meçhul cinayetler soruşturması kapsamında, 14 Aralık 1994’te cesedi bulunan avukat Faik Candan’ın ailesi de savcıya müşteki sıfatıyla ifade verdi.

Mustafa Candan ifadesinde, ağabeyi kaçırılmadan önce evin önüne gelen araçta Abdullah Çatlı ve İbrahim Şahin’i gördüğünü söyledi.

Avukat Faik Candan’ın babası Şıhbekir Candan, annesi Ayşe Candan, kardeşleri Rukiye, Gönül, Güllü ve Mustafa Candan dün ifade verdi. Kazım Genç’in de tanık olarak ifadesi alındı. Aile bireyleri ifade verirken gözyaşlarını tutamadı. 

‘Parlak yüzlü Çatlı’ydı’

Mustafa Candan ifadesinde, ağabeyinin bir ara HEP Ankara İl Başkanlığı yapması nedeniyle tehditler aldığını söyledi ve şöyle konuştu:

“Ağabeyime ait Keçiören Sanatoryum Lale Sokak’ta bulunan evin balkonunda akşamüstü oturduğum esnada, içinde iki kişinin olduğu vişne çürüğü renginde eski model bir Ford araç evin önüne geldi. Aracı kullanmayan şahsın, eliyle aracı kullanan şahsa ağabeyimin evini gösterdiğini gördüm.

Bunu ağabeyime anlattım, bir şey demedi; zaten o sıralar sürekli tedirgindi bir haldeydi. Daha sonra Susurluk olayının patlak vermesi üzerine basında çıkan haberlerde, bu gördüğüm şahsıların, özellikle parlak yüzlü şahsın Abdullah Çatlı, yanındakinin de İbrahim Şahin olduğunu teşhis ettim.

Abdullah Çatlı ve arkadaşlarının Şereflikoçhisar’da bir benzinliklerinin bulunduğu haberleri üzerine, sözkonusu benzinliğe gittim, şahsıları görebilir miyim diye baktım. Bu olayı şimdiye kadar hiç kimseye anlatamadım. Bunun sebebi yaklaşık 20 nüfusa babamla birlikte ben bakmaktaydım.

Bu kapsamda babamın yaşlı olması, o dönemin konjonktürel ortamı ve çekinmemiz sebebiyle anlatmadım. Ama ben Abdullah Çatlı ve İbrahim Şahin’i ağabeyimin evin önünde araç içerisinde gördüm, bu konudaki beyanımda ısrarcıyım.”

‘İç çamaşırları tertemizdi’

O dönemde Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şube Başkanı olan Avukat Kazım Genç de tanık olarak ifade verdi. Genç, şu bilgiler verdi:

“Emniyet’i aradık, kendilerinde olmadığı bilgisi verildi. İçişleri Bakanı Nahit Menteşe ile görüştük. ‘Devlet bu işi çözer’ dedi. Daha sonra Candan’ın cesedi Bala ilçesinde bulundu. Teşhise gittiğimizde savcı ‘Bu kişi 12-13 gündür kayıp diyorsunuz, ama iç çamaşırları tertemiz’ demişti. Demek ki öldürülmeye götürülürken giysileri giydirildi.

O dönemde Ankara’da yaygın olarak Mehmet Ağar ve İbrahim Şahin ile denetimlerinde dört tane infaz timi olduğu belirtiliyordu. Kürt aydınları, ya kravatla gözleri bağlanmış ya da kravatla boğulmuş halde ölü bulunuyordu. Bence aydınlara bu işten uzak durun mesajı veriliyordu. Çünkü kravat Anadolu da okumuş insan simgesi sayılır.”

KAYNAK: RADİKAL
YORUMLAR 1
  • necati köse 12 yıl önce Şikayet Et
    ne yani. ne yani şimdi PKK destekçileri öldürüldü diye yas mı tutalım. Faili meçhul vs. her neyse yargı yargılığını yapmıyorsa çıkar biri kendi yargısını uygular. olay bu..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı