Antalya Havalimanı'nda radar rötarı

Antalya Havalimanı'nda kuledeki radarda meydana gelen teknik arıza nedeniyle uçuşlarda yavaşlama olduğu bildirildi.

Antalya Havalimanı'nda radar rötarı
Antalya Havalimanı'nda radar rötarı
GİRİŞ 08.09.2011 14:07 GÜNCELLEME 08.09.2011 14:07

Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Havalimanı'nda kuledeki radarda teknik bir arıza meydana geldiğini belirtti.

Radarda arıza olunca, uçuşlar arasında emniyetli ''uçuş mesafesi bırakmak'' gerektiğini vurgulayan Mehmet Yavuz, ''Böyle olunca uçuşlar gecikmeli oluyor. İnişler ve kalkışlarda bir yavaşlama söz konusu'' dedi.

Yavuz, ekiplerin çalışması sonucu arızanın giderildiğini, ancak sistemin teknik ekibin onayının ardından normale döneceğini açıkladı.

Öte yandan, bazı uçakların çevre havalimanlarına yönlendirildikleri öğrenildi.

ANTALYA VALİLİĞİ: TEKNİK EKİP ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRMEKTE OLUP, EN KISA SÜREDE TRAFİĞİN NORMALE DÖNEBİLECEĞİ DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR

Antalya Valiliği, Antalya Havalimanı'nda muhabere sistemlerindeki arıza nedeniyle uçuşlarda yavaşlama olduğunu bildirdi.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, muhabere sistemlerindeki küçük bir arıza nedeniyle uçak kalkış ve iniş trafiğinin yavaşlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, ''Teknik ekip çalışmalarını sürdürmekte olup, en kısa sürede trafiğin normale dönebileceği değerlendirilmektedir'' denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti