Trafiğe AB normları geliyor!

Bir kısmı Türkiye'nin trafik yasalarında da var olan ama yaptırım uygulanmayan birçok ihlale AB normlarıyla uluslararası güvence gelecek. Tasarı, özetle şu düzenlemeleri içeriyor:

Trafiğe AB normları geliyor!
Trafiğe AB normları geliyor!
GİRİŞ 18.09.2011 11:55 GÜNCELLEME 18.09.2011 11:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bir kısmı Türkiye'nin trafik yasalarında var olan ama yaptırım uygulanmayan birçok ihlale AB normlarıyla uluslararası güvence gelecek. Buna göre, yol kenarlarına dikkati dağıtan reklamlar asılamayacak, trafik güvenliğinde yayalar da en az sürücüler kadar sorumlu olacak. Tasarı, özetle şu düzenlemeleri içeriyor: Karayolları kenarlarına, trafik işaretlerini az görünür veya etkisiz kılacak, yol kullanıcılarını şaşırtacak, trafik güvenliğine zarar verecek pano, ilan, işaret veya cihazı kurmak yasaklanacak.

EGZOSLAR SUSACAK

Bu hükme göre, yol kenarlarına sürücülerin dikkatini dağıtabilecek, herhangi bir pano veya ilan asılamayacak. Belediyeler de özellikle ışıkların bulunduğu yerlere büyük reklam panoları asamayacak.

Taşıtların egzosuna özel cihazlar taktırarak yüksek ses çıkarmasını sağlamak, korna çalmak, yüksek sesle müzik dinlemek, yağmurlu havalarda su birikintilerin içinden geçip kaldırımdakileri ıslatmak da yasak olacak.

SÜRÜCÜLER TOZ KALDIRARAK YAYALARI RAHATSIZ EDEMEYECEK

Geri vites lambaları arkadan gelenleri rahatsız edecek, gözleri kamaştıracak şekilde olmayacak. Her motorlu araca, park edildiğinde önemli bileşenlerinden birinin devre dışı kalması veya bloke edilmesi sayesinde hırsızlığı önleyen bir cihaz takılacak.

Yeni haklar ve sorumluluklar getiren tasarıya göre, yayalar karşıdan karşıya geçerken daha uzun güzergâhı tercih etmeyecek, oyalanmayacak. Yaya dümdüz karşıdan karşıya geçecek. Kaldırım işgalleri önlenecek. Kaldırımlara araç park edilmeyecek. Market, kafe, lokantalar başta olmak üzere işyerleri kaldırımlara masa, sandalye, kasalar başta olmak üzere yayaların geçişini zorlaştıracak hiçbir şey koyamayacak

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 4
  • Ertan YILMAZ 12 yıl önce Şikayet Et
    ALTLARINDA ŞAHİN DOĞAN. Bizim buralarda altlarına 3-5 bin liraya- şahin doğan alan aracına birde yüksek ses donanımı taktırıyor milleti rahatsızederek geziyorlar. bunlara dur diyen yok bunlar genelde 18-25 yaşarası cahil gençler yapıyor. kardeşim yüksek sesle müzik dinleyeceksen git dağın başına aç sesini sonuna kadar istediğin kadar sende bağır istersen birazda anırarak dinle. kimsenin kimseye hiç bir türlü rahatsızlık vermeye hakkı yoktur.
    Cevapla
  • arifinanc 12 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzel de...!. Yolların kenarına suyun birikmesini sağlayanlara bir yaptırım yokmu? Yollarda suyun birikmesini de sürücüler giderecekse sorun yok. saygılar
    Cevapla
  • Sıddık 12 yıl önce Şikayet Et
    Ne Zaman?. Bu kurallar zaten var ancak gerçek kontrol ve yeterli ceza yok.Bir insanın bedeli var mı? Ceza deyince aman öldük bittik deniyor.İnsanlar ölüyor yaralanıyor araçlar hurdaya çıkıyor. Neymiş ceza çokmuş. Önce tedbir. Cezalar yetersiz.
    Cevapla
  • Ahmet BİLGİN 12 yıl önce Şikayet Et
    ECEK-ACAK da BULARI KİM UYGULATACAK..... Yasalar mı komedi gibi olmuş:)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!