Aranan Hizbullah üyesi yakalandı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesince Hizbullah davası kapsamında hakkında yakalama kararı verilen Veysi Kavan, gözaltına alındı.

Aranan Hizbullah üyesi yakalandı
Aranan Hizbullah üyesi yakalandı
GİRİŞ 04.10.2011 18:39 GÜNCELLEME 04.10.2011 18:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Güzelbahçe-Seferihisar yolu üzerinde trafik denetimi yapan Bölge Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, durdurdukları bir otomobilin sürücüsünün ehliyetinin sahte olduğundan şüphelendi.

Trafik polisleri, sürücüyü kimlik sorgusu için Seferihisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. İlçe emniyet görevlilerince yapılan incelemede, ehliyetin başka kişiye ait ve aracı kullanan kişinin de Veysi Kavan olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan Kavan'ın, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, Hizbullah terör örgütünün üst düzey yöneticileri arasında olduğu, Güneydoğu'da 1993 yılında kapatılan DEP'in milletvekili Mehmet Sincar cinayetinin de aralarında bulunduğu 156 kişinin öldürülmesi olaylarıyla bağlantısının bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı anlaşıldı.

Bu kişinin, 7 yıl tutuklu kaldıktan sonra yargılama sürerken serbest bırakıldığı ve aynı mahkeme tarafından daha sonra hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldığı ortaya çıktı.

Seferihisar Adliyesine sevk edilen Kavan, tutuklanarak cezaevine konuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • levent 12 yıl önce Şikayet Et
    Eski yargitay olsa idi. ETO nun kurdugu butun orgutler eyaptigi yardim gibi bu hizbullah uyesinin de davasini karara baglamaz - once saliverir - 1-2 hafta sonrada onlar kactiktan sonra davayi karara baglardi - yapmadilarmi - hem de daniskasini yaptilar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...