Kadın cinayetleri protesto edildi

''Kadın Cinayetlerini Durduracağız'' platformu üyesi bir grup, İstanbul Adalet Sarayı önünde protesto gösterisi yaptı.

Kadın cinayetleri protesto edildi
Kadın cinayetleri protesto edildi
GİRİŞ 05.10.2011 19:34 GÜNCELLEME 05.10.2011 19:34

Çağlayan'daki adliye önünde toplanan platform üyeleri, 'Kadın cinayetlerini durduracağız'' sloganları atarak, ''Kadını katleden erkeğe, korumayan devlete karşı kadın cinayetlerini durduracağız'' yazılı pankartı taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Tuğba Gümüş, kadınların her gün öldürüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:

''Gülay Yaşar, 17 Temmuz 2011'de boşandığı eşi Muhittin Özücoşkun tarafından tehdit edildiği için Etiler Şehit Naci Soydan Merkez Amirliğine başvurarak koruma talebinde bulundu. Ancak Gülay Yaşar, 28 Ağustos'ta eski eşi Özücoşkun tarafından eski oturdukları eve götürüldü ve Gülay pencereden düşerek hayatını kaybetti. Yaşar'ın ölümünden 11 gün sonra koruma talebinin değerlendirilerek, dava açılması için savcılığa gönderildiği öğrenildi. Olay ilk olarak kayıtlara intihar olarak geçti. Polis hala erkeği korumaya devam ediyor. Şüphelinin ifadesini alıp bırakmak şikayetçi kadını daha zor durumda bırakıyor. Bu durum da kadın cinayetlerini teşvik ediyor.''

Kadınların koruma taleplerine karakol ve savcıların anında yanıt vermesi gerektiğini vurgulayan Gümüş, ''Kadınlar koruma istediğinde herhangi başka bir koşul beklemeden bu istek yerine getirilmelidir. Bir kadının hayatı söz konusu olduğunda, hiçbir hak ve hukuk tanımayan bu düzende hukukun işlemesini bizler sağlayacağız. Gülay Yaşar'ın davası artık bizim davamızdır'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından platform üyeleri, Gülay Yaşar'ın ölümünden sorumlu olduğunu öne sürdükleri eski eşi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi