Askerlik yapanlar da asker oldu

TSK'nın planlı ‘Yıldırım–2011’ tatbikatı kapsamında Türkiye’nin değişik illerinden askerler seferberlik görev emri ile İskenderun'daki birliklerine teslim oldu.

GİRİŞ 07.10.2011 13:29 GÜNCELLEME 07.10.2011 13:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Seferberlik görev emri ile daha önce askerlik yapmış olanlar da tatbikata çağrıldı. Yıllar sonra yeniden askere gelenlerin heyecanlı oldukları gözlendi.

39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda başlayan tatbikat için İskenderun’a gelenler, otogarda askeri yetkililer tarafından karşılandı. Seferberlik görev emri bulunan askerler, otobüslerle tatbikatın yapıldığı Akçay Kışlası'na gönderildi. Dörtyol, Payas ve Belen'den tahsis edilen otobüslerin önüne tatbikat pankartları ile Türk bayrakları asıldı. Gençler, askerlik terhis yıllarına göre otobüslere yönlendiriliyor.

Konya’dan İskenderun’a gelen Salih Keskin, 2007 yılında askerliğini bitirdiğini, ancak seferberlik görev kâğıdı gelince seve seve yeniden geldiğini belirterek, “Hepimiz bu vatan için gerektiğinde şehit olmaya hazırız. Birlik ve bütünlüğümüzü kimse bozamaz.” dedi.

Bitlis'ten gelen Özcan Davgül ise kendisinin Kürt kökenli olduğunu belirterek, “Türkiye’de hep birlikte barış ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Terör olaylarının yaşanmamasını istiyoruz. Bu vatan hepimizin.” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 13 Ekim’e kadar devam edecek olan "Yıldırım–2011" seferberlik tatbikatına, 730 yedek personel, 40 araç, bir özel nakliyat firması ile kamu kurum ve kuruluşlarından ilgili unsurlar katılacak. Tatbikatta, seferberlik sisteminin denenmesi, tatbikata katılacak yedek personelin sefer görevlerine yönelik eğitilmesi, seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibakları hedefleniyor.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • Salih 2 12 yıl önce Şikayet Et
    mirza Budarnayev'e. BDP fetvasına tâbi olduğunuz anlaşılıyor. Onların zihniyetinde olanlar bu vatana hizmet amaçları olmadığı için bu fetvalarında haklı olabilirler; Ancak gerçek Müslüman Vatan Evlâdları, Vatan hizmeti aşkıyla büyürler, SIRAN GELDİ GEL haberini beklerler, Askere gidememeyi utanç olarak görürlerde askere almazlar endişesiyle ufak tefek özürlerini gizlemeye çalışır. Seve seve Dîni ve Vatanı için can verir ŞEHİD olurlar, RUHLARI ŞÂD OLSUN
    Cevapla
  • Vecihi 12 yıl önce Şikayet Et
    günaydınn gençler. suriye ile savaşa gireceğiz. bu iş tamamdır beyler hadi gidiyikk : )
    Cevapla
  • kerem sa 12 yıl önce Şikayet Et
    Vatan Millet Sakarya. Siz uyuyun adamlar malı götürsün
    Cevapla
  • Eren Dumuş 12 yıl önce Şikayet Et
    hayırdır inşallah. savaşamı girecez acaba?
    Cevapla
  • ibrahim gün 12 yıl önce Şikayet Et
    işte bu. buda "zorunlu askerliğin olduu yerde şehitlik olmaz" diyen birilerine kapak olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu