Sıcaklıklar düşmeye devam ediyor

Yağışlı ve soğuk hava etkili olmaya devam ediyor. Hava sıcaklığı, Marmara'nın kuzeyi, İç Ege, İç Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında 3 ila 5 derece azalacak.

Sıcaklıklar düşmeye devam ediyor
Sıcaklıklar düşmeye devam ediyor
GİRİŞ 18.10.2011 09:29 GÜNCELLEME 18.10.2011 09:29

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin büyük bölümünde aralıklarla görülecek yağışların Mersin, Adana, Osmaniye, K.Maraş ve Hatay, öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Ordu ve Giresun, akşam saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, İnebolu ile gece saatlerinde Trabzon, Rize, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ çevreleri ile Bursa, Bilecik, Kütahya, Bolu, Kastamonu ve Karabük'ün yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Ege, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Orta Karadeniz kıyıları, Güney Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların Mersin, Adana, Osmaniye, K.Maraş ve Hatay, öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Ordu ve Giresun, akşam saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, İnebolu ile gece saatlerinde Trabzon, Rize, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Ordu ve Giresun, akşam saatlerinden itibaren ise Düzce, Zonguldak, Bartın, İnebolu ile gece saatlerinde Trabzon, Rize, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın, Marmara'nın batısı, Orta Karadeniz kıyıları ile Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Marmara'nın doğusu ile Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. (10)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde doğu ilçeleri (Ş.Koçhisar, Evren vb) kısa süreli ve yerel yağmur ve sağanak yağışlı (11)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar, kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. (15)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. (26)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri (Serik, Alanya, Gazipaşa, Manavgat, İbradı, Gündoğmuş, Side) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (16)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu (16)

DİYARBAKIR: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (25)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile zamanla Bursa ve Bilecik çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Kırklareli, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batısında kuzey ve kuzeybatı (Karayel), doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kütahya ve Uşak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Kütahya'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Mersin, Adana, Osmaniye, K.Maraş, Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile sabah ilk saatlerde Ankara'nın doğu ilçelerinin (Evren, Ş.Koçhisar vb) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Bolu, Kastamonu ve Karabük çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ordu ve Giresun ile gece saatlerinden itibaren Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ile öğle saatlerinden itibaren Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Elazığ, akşam saatlerinden sonra Bitlis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, G.Antep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ile akşam saatlerinden sonra Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Adıyaman çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Karadeniz ile Batı ve Orta Akdeniz'de fırtına uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, halen Batı Karadeniz'de batı, güneybatı ve kuzeybatı yönlerden esen 7 ila 9 kuvvetindeki fırtınanın, öğleden sonra 8 ila 10 kuvvetinde olabileceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in batısında öğlen 6 ila 8 kuvvetindeki fırtınanın, akşam 8 ila 10 kuvvetinde; doğusunda gece 6 ila 8 kuvvetinde esmesi bekleniyor.

Batı Akdeniz'de kuzeybatıdan, Orta Akdeniz'de ise güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına görüleceği tahmin ediliyor.

Vatandaşların ve ilgililerin, fırtınaya karşı dikkatli olmaları istendi.

KAYNAK: ANKA-AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti