AFAD son durumu bildirdi: 481 ölü

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verdiği bilgilere göre Van'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 481'e, yaralıların sayısı ise bin 650'ye ulaştı.

AFAD son durumu bildirdi: 481 ölü
AFAD son durumu bildirdi: 481 ölü
GİRİŞ 27.10.2011 00:41 GÜNCELLEME 27.10.2011 00:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Van'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 481'e, yaralıların ise bin 650'ye ulaştığı bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Van'daki depremin ardından Başkanlık tarafından acil ihtiyaçların karşılanması için Van Valiliği emrine ilk etapta 3 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildiği, düzenlenen kampanyaya yapılan yardımların ise 5 milyon TL'yi bulduğu belirtildi.

Bölgeye, 48 il ve 39 kurumdan arama kurtarma, sağlık ve ilk yardım personeli ve ekipmanları, THY'ye ait 25, askeriyeye ait 26, özel sektöre ait 8 uçağın sevk edildiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Çadır ve battaniye ihtiyacının karşılanması için 5 sivil, 3 askeri olmak üzere toplam 8 uçakla ulaşım zinciri oluşturulmuş olup, sevkıyat devam etmektedir. Karayoluyla ihtiyaç malzemelerinin nakli sürmektedir.

Kalıcı konutların inşası için TOKİ'ye talimat verilmiş olup, afetzede konutları en kısa sürede tamamlanacaktır. Geçici barınma amacıyla da yeteri kadar konteynerin üretimi için çalışmalara başlanmıştır ve en kısa zamanda bölgede kurulması planlanmıştır.

Toplam 3 bin 816 arama-kurtarma, 886 sağlık personeli, 18 arama köpeği, 593 iş makinesi ve araç, 7'si hava ambulansı olmak üzere 145 ambulans, 4 tanesi faal olmak üzere 11 seyyar hastane, 33 jeneratör, 75 projektör, 95 seyyar tuvalet, 18 bin 722 çadır, 10 toplu barınma çadırı, 60 prefabrik ev, 84 bin 945 battaniye, bin 130 yorgan, 36 seyyar mutfak, 3 bin 51 mutfak seti, 5 bin 139 katalitik soba, bin 545 uyku tulumu, 1 mobil fırın gönderilmiştir.

3 öğün sıcak yemek dağıtımına başlanmış olup, gıda, kumanya ve diğer tüketim malzemelerinin sevki devam etmektedir.

Kamu hizmetlerinin yürütülmesi ve afetzede vatandaşlarımıza psikososyal destek verilmesi için 30 adet sahra çadırı gönderilmiştir.

Başkanlığımızca havayolu ile gelecek olan uluslararası yardımların kabulü için Erzurum lojistik merkez olarak belirlenmiş olup, bu merkezin kurulması ve gelen yardımların Van'a transferini sağlamak üzere Erzurum Valiliği görevlendirilmiştir.''

Karayoluyla gelecek uluslararası yardımların kabulü için Van Valiliğince, ''Lojistik Kabul Merkezi'' kurulduğu belirtilen açıklamada, ilgili bakanlıkların, arama-kurtarma, geçici barınma, enkaz kaldırma, sağlık, psikososyal destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, afet ve acil durum merkezlerinin ikinci bir bildirime kadar 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirildiğine işaret edildi.

Psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin verilebilmesi için Van Valiliği emrine uygun nitelikte ve yeterli sayıda personel görevlendirildiği belirtildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca gönderilen 20 kişilik teknik heyetin, çeşitli illerden görevlendirilen 200 teknik personelle birlikte ön hasar tespit çalışmalarına başladığı, çalışmaların kısa sürede bitirileceği ifade edildi.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 481'e, yaralıların ise bin 650'ye ulaştığı, arama-kurtarma ve ilk yardım çalışmalarının kesintisiz devam ettiği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • oguzhan 12 yıl önce Şikayet Et
    Yaziklar Olsun !. Almanyada yasayan biri olarak Alman Haberlerinde Türkiyenin Dis Ülkelerden Yardim Talebinin henüz bulunmadigini ve gerek duyulmadigini belirtiyor denildiginde Gururlanmistim,dedim vay bee Ülkemiz ne Duruma gelmis helall olsun dedim. Sabah Alman Radyosunu dinliyorum ,ve söyle diyor:Türkiye Dis ülkelerden Yardim Talebinde bulundu ,ve ilk Yardim eden Ülke Israil oldu diyor.Düsmaniniza da Muhtac oluyorsaniz, Yaziklar olsun demek istiyorum Hükümete.
    Cevapla
  • Ramazan 12 yıl önce Şikayet Et
    yardımlar. 5 milyon başbakanlığın hesabında biriken para dün samanyolunda 62 milyon bugünde ortak yayında şuana kadar 15 milyon toplandı yani şuna kadar iki günde 100 milyon lira. bu dünyanın hiçbir yerinde olmaz bana kalırsa bu bizim insanımızın dogasında var
    Cevapla
  • erzurumlu 12 yıl önce Şikayet Et
    pkk ve bdp taraftarlarına duyurulur. pkk ya yakın bir internet sitesi var.orada bir haber var.haber şöyle:Somali'ye 550 milyon lira,Van'a 5 milyon lira.düşünebiliyor musunuz?..bir yanda açlıkla boğuşan somali.diğer yanda van.ikisini kıyaslamak...mantığın,vicdanın,insanlığın bittiği an bu olsa gerek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı! ‘Akdi bozmak demektir’
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor