Van'da 100. saatte gelen mucize

Erciş'te, Zeylan Caddesi'ndeki Aydın apartmanının enkazından 25-30 yaşlarında bir erkek, depremden yaklaşık 100 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Van'da 100. saatte gelen mucize
Van'da 100. saatte gelen mucize
GİRİŞ 27.10.2011 18:57 GÜNCELLEME 27.10.2011 18:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Erciş'te çalışmalarını sürdüren arama kurtarma ekipleri, yaklaşık 100 saat sonra enkazdan bir kişiyi daha sağ olarak çıkardı.

Zeylan Caddesi'ndeki Aydın Apartmanı'nda arama-kurtarma çalışmalarına ağırlık veren Azerbaycan'dan gelen ekipler, 18 yaşındaki İmdat Padak'ı enkazdan sağ çıkarmayı başardır. Bilincinin açık olduğu gözlenen Padak, hastaneye kaldırıldı. Padak, burada yapılan müdahalenin ardından ambulans helikopterle Van'a gönderildi.

Padak'ın genel sağlık durumunun iyi olduğu, herhangi bir travmasının olmadığı sadece su kaybının olduğu bildirildi.

İmdat Padak'ın Kızılören Köyü'nden dershaneye gelen ve üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenci olduğu öğrenildi.

İmdat Padak, Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı

Erciş'te çalışmalarını sürdüren arama kurtarma ekiplerinin, yaklaşık 100 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkardıkları İmdat Padak, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Zeylan Caddesi'ndeki Aydın Apartmanı'nda arama-kurtarma çalışmalarına ağırlık veren Azerbaycan'dan gelen ekipler, 18 yaşındaki İmdat Padak'ı enkazdan sağ çıkardı.

Erciş'te yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Van'a gönderilen Padak, Filo Komutanlığında bekleyen ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

İmdat Padak'ın cep telefonuyla yardım istemeye çalıştığı öğrenildi

Erciş'te, yaklaşık 100 saat sonra enkaz altından yaralı olarak kurtarılan İmdat Padak'ın cep telefonuyla yardım istemeye çalıştığı öğrenildi.

Zeylan Caddesi'nde yıkılan Aydın Apartmanı'nda yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonucu Azerbaycan'dan gelen ekipler tarafından, enkazdan yaralı olarak çıkarılan 18 yaşındaki İmdat Padak'ın bulunduğu yerden cep telefonuyla yakınlarına ulaşmaya çalıştığı belirtildi.

Padak'ın yakınlarının, gelen çağrı üzerine yetkilileri bilgilendirdiği belirtildi.

Yetkililer, İmdat Padak'ın iş makinelerinin enkaza gireceği fark edildiğini, enkazdan gelen ses üzerine, kurtarma çalışması başlatıldığını bildirdi.

Padak'ı enkazdan çıkaran UMKE ekibinde yer alan Dr. Mehmet Suluoğlu, İmdat Padak'ın çıkarıldığı sırada bilincinin açık olduğunu sırtı duvara dönük bir şekilde bulunduğunu söyledi.

Suluoğlu, Padak'ın yüzünün de açtıkları delikte kendilerine dönük olduğunu, kurtarma ekiplerinin, açılan bu delikten kendisine sorulan tüm soruların cevabını aldıklarını ifade etti.

UMKE ekibinden Mehdi Önalan da hassas dinleme cihazıyla yaptıkları çalışma sonucu ses duyunca ekiplerin bu alana yönelerek genci kurtardığını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ABDULKADİR ÖZTÜRK 12 yıl önce Şikayet Et
    VADE DOLMAYINCA..... Değerli yorumcu arkadaşlar,ALLAH cümlemizi hertürlü afetlerden korusun.amin. Kişinin vadesi dolmayınca değil 7.2 deprem.19.9.da olsa bişey olmaz.Çünkü RABBİMİZ her canlı için bir ecel vakti tayın etmiştir.O vakit gelmeyince kişi dünyasını değişemez... Ayrıca bazı kardeşlerimiz bilerek yada bilmeyerek 'mucize'kelimesini kullanıyorlar.bu çok yanlış.Mucizeyi MEVLAMIZ sadece peygamberlerine vermiş olduğu bir vasıftır.bilinçli müslüman olmak dileklerimle...
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    CAN AZERBAYCAN. Yakın oldukları için olsa gerek ilkönce yardıma GARDAŞ koştu.Bir çok insanı enkaz altından kurtardılar. Aldığımız haberlere göre hala canla başla çalışıyorlarmış.40 tır dolusu yardım malzemesi Baku'den yola çıkmış.Kendilerine teşekkür ediyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini