BDP'li Van Belediyesi'nden skandal!

Van Belediyesi, deprem için resmi internet sitesinde açtığı sayfada bir ayrımcılığa imza attı. Haberde yardımları sadece Kürt vatandaşlar yapıyormuş gibi gösterildi.

BDP'li Van Belediyesi'nden skandal!
BDP'li Van Belediyesi'nden skandal!
GİRİŞ 28.10.2011 11:38 GÜNCELLEME 28.10.2011 11:38
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Van Belediyesince resmi internet sitesinde hazırlanan sayfada, "Van İçin Tek Yürek Oldular" başlığı altında depremzedeler için yapılan yardım haberlerine yer verildi.

Haberde, "Metropollerde yaşayan Kürtlerin Van depreminden etkilenen yurttaşların yardımına yetişmek için çalışmaları sürüyor" denilerek yardımlar sadece Kürt vatandaşlardan yapılıyormuş gibi gösterildi.

Haberde ayrıca "Türkiye'nin her yanından yapılan yardımlar" denilmesine rağmen sadece İzmir, Ankara,Diyarbakırve Malatya'dan BDP ve BDP'ye yakın sivil toplum kuruluşlarınca yapılan yardımlar aktarıldı.

İşte Van Belediyesinin intenet sitesinde, o illerden aktarılan ayrımcılık dolu yardım haberler:

İZMİR
Ege bölgesinde, geçtiğimiz günlerde kuruluşunu gerçekleştiren Halkların Demokratik Kongresi ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde yardım çalışmaları sürüyor. Ege bölgesinden bir tır dolusu yaşam malzemesi toplanırken,İzmirKurdi-Der çalışanları da halkla beraber topladığı yardımları yola çıkardı. Bir kamyonu dolduran malzemelerin içinde, çocuk bezinden halıya, uyku tulumundan ayakkabıya, kuru gıdadan battaniyeye onlarca çeşit eşya bulunuyor. Kurdi-Der yöneticisi Janya Acar, yurttaşların kısa bir sürede göstermiş olduğu çaba sonucu ortaya çıkan duyarlılıktan dolayı herkese teşekkür ederek, yardım çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

ANKARA
Van'da yaşanandepremfelaketi ardından KESKAnkaraŞubeler platformu ve TMMOB'a bağlı odalar ve Ankara'da bulunan üniversitelerin öğrencileri, Van halkıyla dayanışma amaçlı topladıkları kışlık giyecek, iç giyim, çocuk bezi, çocuk maması, yatak, yorgan, temizlik ürünleri gibi 2 tır dolusu malzemeyi Van'a gönderdi. Öte yandan Ankara Üniversitesi öğrencilerin dün MNG Kargo aracılığıyla Van Belediyesi'ne gönderdikleri yardımlara bugün Van Valiliğinin el koyduğu öğrenilirken, Pirsultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hasan Güzelgül ise, örgütlü bulundukları 68 şubede Van için yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

DİYARBAKIR
Van'da meydana gelen depremin ardından adeta seferberlik ilan edilen Kürtlerin ağırlıkta yaşadığı il, ilçe, belde ve köylerden yardım gelmeye devam ediyor. Diyarbakır'ın merkez Kocaköy İlçesi'nde BDP'lilerin çağrıları ile toplanan 4 kamyon yardım malzemesi, Van'a doğru yola çıktı. Malzemelerin içerisinde 25 ton civarında un, ısıtıcı, giyim, battaniye ve kuru gıda bulunuyor.

MALATYA
Malatya'da KESK Malatya Şubeler Platformu ile BDP Malatya İl Örgütü öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına da yurttaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Pirsultan Abdal Derneği ve Eğitim Sen Malatya Şubesi'nde toplanan yardım malzemeleri arasında kuru gıda, ısıtıcı, battaniye bulunuyor. Şuana kadar bir kamyonun tamamen dolduğu diğer kamyonunda istiflendiği belirtilirken, her iki kamyonun yarın erkenden Van'a doğru hareket etmesi bekleniyor.

YORUMLAR 59
  • Selahaddin 12 yıl önce Şikayet Et
    Yardımlarınızı başımıza kakmayın.... Allah size cennette mükafatını verecektir..Marmara depreminde ta hakkarilerden vanlardan içimiz yandığında elimizdekini gönderdiğimizde bir gün karşılığını alacağımız aklımızdan bile geçmezdi..çünkü karşılıksız yapılır bunlar.biliyorum fakir kürt halkından maddi karşılık beklemiyorsunuz ama en temel insani haklarımızdan yardımlarınız karşılığı vazgeçmemizi bekliyorsanız sizi Allaha havale ediyorum...
    Cevapla
  • barış 12 yıl önce Şikayet Et
    asılsız haber. belediye sayfasında böyle bir haber görmedim şişli belediyesinden izimirden yardım yazmış neden böyle heberlerlen milleti tahrik ediyorsunuz geçen hüseyin çelik fatih altaylının programında hep antep belediyelerini ankara ve istanbuldan söz etti ama oysa vna yakın illerden bir sürü yardım gitti bunları neden demedi.
    Cevapla
  • mehmet er 12 yıl önce Şikayet Et
    Asıl ırkçılar ortaya çıktı. İnanın Van Beledeiyesinin bu haberi o iki spikerin yorumundan farkı yok. Hani kardeşlik kokusu. Kardeşlik kokusundan kastınız sadece Kürt halkından gelen yardımlar ise bütün milletin başı sağolsun demek kalıyor bize. Yani asıl ırkçı ve faşist zihniyetliler sizlersiniz.
    Cevapla
  • SANANE 12 yıl önce Şikayet Et
    Evet geldik geleceğimiz yere..... Ben dedim bu işin sonu kötüye gidiyor diye. Kimse kusura bakmasın bu konuda mütavazi değilim olamamda. Ben bu işlerin iki halkı kutuplaştırdığını baştan beri diyorum. Kürtler ve Türkler akil kişiler düşünmesi lazm mış... Herkez düşünsün bence bu iş nereye gidiyor diye...
    Cevapla
  • ALAATTİN YAMAN 12 yıl önce Şikayet Et
    kendinizinden utanmanız lazım aslında. kendini kürt gösterip kütlüğünden utananlar bence kendinden ailesinden utanması lazım.kürtlüğünden kütü anlam çıkaran şahıslar bence kanını ölçmeleri lazım var mı onlarda kürt kanı.her toplumda kütüler vardır bunu bir millete mal etmek yanlış bişeydir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı