Yağdan Seyit Onbaşı heykeli yaptı

Rize’de bir marketin şarküteri reyonunda çalışan Recep Yazar, 45 kilo tereyağı kullanarak Seyit Onbaşı ve Çanakkale Şehitlik Anıtı heykeli yaparak, markette sergiledi.

Yağdan Seyit Onbaşı heykeli yaptı
Yağdan Seyit Onbaşı heykeli yaptı
GİRİŞ 29.10.2011 14:25 GÜNCELLEME 29.10.2011 14:25

Cumhuriyetin 88. Yıl dönümünü kutlamak amacıyla Rizeli tereyağı ustası Yazar, tereyağından Seyit Onbaşı ve Çanakkale Şehitlik Anıtı maketi yapmaya karar verdi. Yazar, 45 kilo tereyağı kullanarak 6 saat gibi kısa bir sürede yağdan yapılan heykelini tamamladı.

Çalıştığı marketin şarküteri reyonunda sergilediği Seyit Onbaşı ve Çanakkale Şehitlik Anıtı’nın sembolik heykellerinin Çarşamba gününe kadar markette sergileneceğini söyleyen Yazar, yaptığı çalışma ile ilgili bilgi vererek, "Geçtiğimiz günlerde onlarca şehit verdik. Türkiye`nin birlik beraberliğini tüm herkese göstermeliyiz. Cumhuriyetin kurulduğu bu anlamlı günde bende bu simgesel maketle birlik beraberliğimizi yansıtmak istedim. Bir dahaki çalışmam kurban bayramında olacak diye düşünüyorum. Müşterilerimiz bu görüntülere alıştı artık. Dışarıdan gelen insanlar çok ilgi ile bakıp sorular soruyorlar. Buda bizi mutlu ediyor. Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da Lütfü Kırdar Kapalı Spor Salonunda yapılan gıda fuarında yaptığım 1 buçuk metre büyüklüğündeki Anıtkabir ve Kabe maketleri oldukça ilgi çekti. Farklı şeylere imza atmaya devam edeceğim." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak