Van'a hayvan barınma çadırı kuruldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, depremde yıkılan bütün hayvan barınaklarının yerine, çadır barınakların inşa edilmeye başlandığını söyledi.

Van'a hayvan barınma çadırı kuruldu
Van'a hayvan barınma çadırı kuruldu
GİRİŞ 30.10.2011 18:44 GÜNCELLEME 30.10.2011 18:44

Depremde, Van merkez ile Erciş ilçesine bağlı köylerde yıkılan ahırların yerine, hayvan barınma çadırlarının kurulmasına başlandı.

İlk çadırların kurulduğu Alaköy'e giden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Bakan Eker, çalışmaları yerinde inceledi.

Çadır kurma çalışmalarına da yardım eden Bakan Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, çadırların 140 metrekareden oluştuğunu belirtti.

Kış şartlarına dayanıklı, içinde yemliği ve suluğu bulunan çadırda, hayvanların rahatlıkla barınabileceğini anlatan Eker, şöyle devam etti:

''Depremde yıkılan bütün barınakların yerine bu çadır barınakları inşa ediyoruz. Van depreminde, ilk uygulamanın örneğini Alaköy'de yapıyoruz. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların, kış şartlarında karda, kışta rahatlıkla içinde barınabileceği, havalandırmalı, yemlikli, suluklu mekanlar son derece fonksiyonel. İnşallah ihtiyaçları giderir. Bütün Van bölgesinde yıkılan, ve tespit ettiğimiz 3 bin tane barınak var. Ne kadar ihtiyaç varsa karşılayacağız.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı