Kamuda işçi-memur ayrımı kaldırılıyor

46 yıllık 657 sayılı yasayı değiştirmek için başlatılan çalışmayla kamuda memur-işçi ayrımı da kaldırılarak 'kamu çalışanı' unvanı getiriliyor.

Kamuda işçi-memur ayrımı kaldırılıyor
Kamuda işçi-memur ayrımı kaldırılıyor
GİRİŞ 01.11.2011 09:55 GÜNCELLEME 01.11.2011 09:55
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kamu çalışanına 'ne kadar iş o kadar zam' dönemi geliyor.

Hükümet, eşit işe eşit ücret ve intibak yasalarının ardından, 46 yıllık 657 sayılı devlet memurları yasasını değiştirmek için de düğmeye bastı.

Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve diğer kamu kurumu temsilcilerinden oluşturulan komisyonun üzerinde çalıştığı yasal düzenleme ile kamudaki memur-işçi ayrımı kaldırılarak, kamu çalışanı unvanı getiriliyor.

Yine düzenlemeyle kamu çalışanlarına daha yüksek maaş ödenmesinin önü açılıyor.

Özlük Hakları Korunacak

Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen vergi ve prim alacaklarına ödeme kolaylığı getiren düzenleme ile memurların hastalık, doğum izinleri ile teşvik sistemi konusunda bazı düzenlemeler yapılmıştı.

Bu düzenlemeler şimdi 657 sayılı yasada yapılacak kapsamlı değişiklik altında toplanıyor. Kamuda görev yapan, memur, sözleşmeli memur, işçi statüsündeki tüm çalışanlar, kamu çalışanı adı altında toplanıyor.

Düzenlemelerde, daha çok çalışan, kamuya daha fazla katkı yapan memura yüksek ücret ödenmesinin yolu açılıyor.

Bunun için sicil notu uygulamasının yerine performans değerlendirilmesi getiriliyor.

Bu sistemde, memurun performans notu baz alınarak zam ve ücret ayarlaması yapılacak.

YORUMLAR 9
  • Tuba TAN 12 yıl önce Şikayet Et
    off be tam siyasi bir ortamda çok fena :D. yapılması gereken ilk önce kan emici işçi sendikalarının önnünü kesmek olmalıdır...aylık 70 tl aidat kesiliyor bunca işçinin bu paralarını nereye sıvıyorlar anlamadım gitti...
    Cevapla
  • Velhasılkelam 12 yıl önce Şikayet Et
    TORPİL YENİDEN GELİYOR. Bu şeklin sicilden farkı nedir?Sicil notu uygulamasında da aynı uygulama yapılıyordu. Şimdide yetkili amir, kendi adamlarına yakınlarına yüksek performans gösterip yüksek maaş almalarını sağlar, diğer personel ağzıyla kuş tutsa bir kuruş alamaz. Aynı hamam aynı tas. gitti biri geldi biri. değişen bir şey yok.
    Cevapla
  • recep gökçe 12 yıl önce Şikayet Et
    sonuç: hiiççççççççççç. sıfır kere sıfır = sıfır...elre var sıfır...
    Cevapla
  • Filiz 12 yıl önce Şikayet Et
    torpilliler köşe olur. Ben de sözleşmeli memurum, denge olması iyi ama benim tereddüt ettiğim nokta, çalıştığı kadar zam veya ücret alacak olan kişilerde..Bunları kim neye göre belirleyecek eğer bölüm şeflerine ya da müdürlere kaldıysa işimiz zor..Çok da güzel adam kayrılır bu yöntemle..Allah kötü niyetli kul hakkı bilmeyen insanlarla karşılaştırmasın.
    Cevapla
  • Muhammet Yeter 12 yıl önce Şikayet Et
    YORGUN MEMUR. Memuriyet beni yordu! Çoğunluğu hayatı boyunca bir tek kitap okumamış, ve bir şiir ezberlememiş; bırakın şiir ezberlemeyi, edebiyatla ilgisi büyüklerinden duyduğu tekerlemelerden ibaret olan atasözlerini tekrarlamaktan, ya da müzik zevki ezgin ve bezgin arabesk şarkıların sözlerini ezberlemekten öteye geçmemiş, okuduğunu anlayamayan, iki cümleyle bir sorunu anlatamayan, üstelikte 'yüksek öğrenimli(!) ve koltukları kalemlerinden, unvanları adlarından daha değerli ve önemli; üretmek yerine tüketmeyi önceleyen, ne bulursa tüketen, adı ‘kamu çalışanı’ olan ama aslında çalışmadan, üretmeden yaşayan; kendisine sunulanı beğenmeyen ve her zaman hak ettiğinden fazlasını istemiş ve asla layıkıyla karşılığını verememiş; mensubu olmaktan sıkıldığım; hatta ülkem adına, kaygı ve utanç duyduğum camiada gecen yıllar yordu beni, göz açıp kapama süresince geçiveren yirmi beş yıl değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!