Boğanın boğazını ayakta kesti! VİDEO

Tam, bu bayram geçtiğimiz yıllardaki gibi kötü kesim manzaraları yaşanmayacak diye düşünmeye başlamışken ajanslara düşen bu görüntü bayramın maneviyatına gölge düşürdü.

GİRİŞ 07.11.2011 16:45 GÜNCELLEME 07.11.2011 16:45
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Bakırköy'deki bir kurban satış noktasındaki kesim görevlileri, yere yatıramadıkları boğanın boğazını ayaktayken kesti. Ayakta boğazı kesilen boğa dakikalarca can çekişirken, belediye araçlarının ve personelinin bulunduğu bir yerde böylesine insanlık dışı bir görüntünün yaşanmasına izin verilmesi de dikkat çekti.

Bayramın ilk günü nedeniyle yoğunluğun yaşandığı kurban pazarlarında, zaman zaman tartışılacak görüntüler ortaya çıktı. Bir kurban satış noktasında kesime götürülen boğa, görevliler tarafından zapt edilemedi. Hayvanı yere yatıramayan görevli ayakta kesmeye karar verdi.

Kurbanlık boğanın sahibinden kesim parası ve bahşişini de alan kesim görevlisi ayaktaki hayvanın boğazını kesti. Aldığı ilk bıçak darbesi ile can çekişmeye başlayan boğa görevlinin bıçak darbelerine daha fazla dayanamayarak yere yığıldı. Amatör kamera tarafından çekilen bu görüntülerde vatandaşların tepki vermeden yaşanan bu olayı izlemesi dikkatlerden kaçmadı.

 

(İHA)

YORUMLAR 68
  • segiler 12 yıl önce Şikayet Et
    Utanç verici...!. böyle bir hatayı kabulllenmek elbette kabul edilemez.Benim değinmek istediğim konu bu tarz insanların kasaplık yapmalarında biz müslüman tüketicilerinde suçu yok mu hiç? Kurban kesimi olduğu için meydanda kendini teşhir etmiş bi kasap ! ya kurban bitince mezbahadaki görevine dönünce!!islam usullerine göre kesilmeyen hayvan caiz mi ? değil.tüketici olarak denetliyormuyuz sorguluyormuyuz?hayır!mezbahalara bi girin çıkın bakın neler dönüyor içerde..helal et yediğini sorgulayan biz müslüman tüketiciler ne kadar hassas ..soru bu? saygılar..
    Cevapla
  • emre yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    vicdansız kasap !. bu nasıl bi vicdan! bunu yapan insan olamaz; caniiii...kurban kesimi bu şekılde olamaz..insanın kanını dondurucak manzara...ahirette bunun hesabı sana sorulur.hayvanlar hesaba çekılmez ama insanların kendi üstünde hakkı varsa hesabı sorulur
    Cevapla
  • muammer saymaz 12 yıl önce Şikayet Et
    YAZIKLAR OLSUN. İslam dini senin gibi ler yüzünden lekeleniyor.Bu dine getirdiğin lekenin hesabını ahirette veremessin sen.Umarım ki bu dünyadada bedelini yüce develetim sana ödetir.
    Cevapla
  • Ayse 6 yıl önce Şikayet Et
    İsallah en ağır cezayı alır kurpan ayakta kestiren para veren o canide ceza alır
    Cevapla
  • Koray YILDIZ 12 yıl önce Şikayet Et
    Evet belediyeyi aradım. belediyeyi aradım. Ben söyler söylemez bu kişinin yargıya sevk edildiğini ve hakkında cezai işlemin başladığını söylediler. Bu resmen bir eziyet ama belediyenin hemen idari takibe geçmesi çok iyi bir hareket.
    Cevapla
  • mehmet tatar 12 yıl önce Şikayet Et
    sadece kurban kesmiş gibi görünmek. nerde bunun tekbiri besmelesi bu şekilde mi kurban kesilir? bunlara cezanın en şiddetlisi verilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması