Van'daki hastalar, sevk edildi

Van'ın Edremit ilçesinde meydana gelen 5.6 şiddetindeki deprem ardından Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan hastalar, çevre illere sevk edildi.

Van'daki hastalar, sevk edildi
Van'daki hastalar, sevk edildi
GİRİŞ 10.11.2011 17:00 GÜNCELLEME 10.11.2011 17:00

Edremit merkezli, dün akşam meydana gelen deprem etkisiyle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan hastalar çevre illere nakledildi.

Van'a ameliyat için gittiğini ifade eden Kıymet Üzel, "Akşam saatlerinde bir baktık her taraf sallanıyor, birden deprem oldu. Cenab-ı Allah kimsenin başına getirmesin." dedi.

Ayağı kırık olan Hasan Kurt ise Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yattığını ifade ederek, "Birden elektrik kesilmesi oldu, daha önce olan 7.2 depremin şiddetinden daha fazla bir deprem hissettik ama televizyonda izlediğimiz 5.6 olarak gösteriliyor. Araştırmadakiler herkesi dışarıya çıkardılar. Sonra araştırma etrafına baktığım zaman hiçbir şey kalmamıştı. Korkunç bir depremdi, halen de şokunu atlamamışım." diye konuştu.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan 17 yaşındaki Halime Aydoğdu ise deprem etkisiyle şok geçirdi. Hakkari Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Aydoğdu, deprem etkisiyle halen konuşamıyor.

Van'dan Hakkari'ye sevk edilen hastalar, acil servisteki ilk müdahaleden sonra normal servise gönderildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi