Misyonerler Kürt'lerin peşinde

Türkiye’deki en güçlü misyoner grubu olan Protestan Kilisesine bağlı misyonerler Güneydoğu’da özellikle Kürt vatandaşları Hıristiyanlaştırmak için çeşitli yollara başvurduğu ortaya çıktı.

Misyonerler Kürt'lerin peşinde
Misyonerler Kürt'lerin peşinde
GİRİŞ 11.11.2011 09:36 GÜNCELLEME 11.11.2011 09:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


İstihbarat birimlerinin bölgedeki Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda, özellikle Diyarbakır, Gaziantep ve Antakya başta olmak üzere bölgedeki Protestan Kilise Dernekleri, dernek adına satın alınan binada İngilizce kursu açarak, bölge halkına bedava İngilizce kursu adı altında inancını sorgulattığı belirtildi.
Raporda Kilise derneğinin çalışan kesim için dersleri akşam saatlerine aldığını belirtilerek “ Kürtçü bir yapıya sahip olan R.D. tarafından İngilizce dil kursu verildiği, benzer şekilde Gaziantep, Antakya ve Antalya’daki kilise derneklerinin özellikle Kürt kökenli vatandaşlara yönelik kurs düzenleme faaliyetlerinde bulunduğu” aktarıldı. Antalya yöresindeki tatil beldelerine çalışmaya gelen doğulu gençlere yönelik kurs düzenleyen misyonerler bazı gençleri Avrupa’ya gönderdiği iddia edildi.
Güneydoğu bölgesinde dini bilgileri zayıf vatandaşların seçildiğine dikkat çeken raporda özellikle gençlerin İslam dini konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı, Ailenin ve okulda dini konularda eğitim verilmediğine vurgulandı. Özellikle mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan çok çocuklu ailelerin İslam dini konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı, böylece bu ailelerin gençlerinin iş vaadiyle kandırıldığı belirtildi.
Protestan Kilisesi İstanbul’da da Kürt kökenli ailelerin peşinde.
İstanbul Protestan Kilisesi Maltepe Belediyesi ile ortaklaşa İngilizce kursu düzenlediği İstanbul Maltepe’de bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezinde yapılan kurslara katılanlara öğle yemeklerini Maltepe Belediyesi tarafından karşılandığı iddia edildi. sanliurfa.com

YORUMLAR 2
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Durumları vahim. Kürt gençleri BDP'li bile olsalar kendi illerinde dini yönden biraz zor asimile olurlar.Çünkü o şehirlerin tarihi,dokusu, kokusu ve mahalle baskısı dini asimilasyonun önündeki en büyük engeldir.Aileleri dini eğitim vermese bile maddi ve manevi çevre onları nispeten koruyor.Batıya geldiklerinde veya batıdaki gettolarında doğup bir süre sonra dışa açıldıklarında ise (sonradan görme zenginler misali) kendilerini dağıtıyorlar.Kalabalık ailelerin çocukları oldukları için yeteri kadar aile içi eğitim ve terbiye alamıyorlar.Onların terbiyecisi sokaklar oluyor.Sokaklar ise uyuşturucu ve kadın satıcılarına,alemcilere,terör örgütlerine ve misyonerlere emanet.Cahil,boş ve arayış içindeki genç zerdüşt de olur,ateist de,hristiyan da. Türk ve Kürtleri birbirine bağlayan en önemli bağ -vatandaşlık,şu bu değil- dindir. Bu bağı kadınla,kızla,içkiyle,uyuşturucuyla,eğlenceyle,haraç işiyle,satıcılıkla,zerdüştlükle,materyalizmle,ateizmle,hristiyanlıkla koparınca diğer teğel iplikleri de sökülür.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Köprülerin altından çok sular aktı. Genel olarak "Kürtler çok dindardır" şeklinde bir söylem var,daha doğrusu vardı.Yaşlı ve nispeten ortayaşlı Kürtlerde (kalplerdekini,ihlası ancak Allah bilir) en azından şekilsel olarak müslümanlık Türklerden biraz daha belirgin olarak görünüyor. Ama gençlerde bu tamamen tersine dönmüş durumda.İstisnaları bir kenara bırakırsak Kürt gençlerinin bir kısmı gırtlaklarına kadar materyalist Kürtçülüğe bulaşmışlarken,diğer kısmı da içki,uyuşturucu ve karı kız alemine saplanmış durumdalar.Dinle fazla ilgileri kalmamış.Batıdaki camilerde cuma günleri bile Kürt gençlerinden hiç kimseyi göremiyoruz.İstanbul'da 1-5,2 milyon civarında Kürt olmasına rağmen camilerde bazen bir tanesine bile rastlanılmıyor.Çünkü yoklar.Çünkü Beyoğlunun arka sokaklarındalar.Çünkü Laleli ve Aksaraydalar.Çünkü molotof eğitimi almakla meşguller.Sahipsiz kalan bu gençleri çok kolaylıkla zerdüşt de yaparsınız,hristiyan da,ateist de.. Misyonerlerin Kürt gençlerinin bu kadar üzerine düşmesi sebepsiz değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi