Gazi Mahallesi'nde Dersim protestosu

1937–1938 yılları arasında Tunceli’de (Dersim) çıkan olayları Gazi Mahallesi’nde meşaleli yürüyüşlerle protesto edildi.

Gazi Mahallesi'nde Dersim protestosu
Gazi Mahallesi'nde Dersim protestosu
GİRİŞ 19.11.2011 00:06 GÜNCELLEME 19.11.2011 00:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

1937–1938 yılları arasında Tunceli’de (Dersim) çıkan olayları ve bu olaylara sebebiyet veren yetkilileri protesto eden 60 kişilik grup, Gazi Mahallesi’nde meşaleli yürüyüş yaptı. Sorumlularının ortaya çıkarılmasını isteyen grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Sultangazi Fevzipaşa Caddesi üzerinde saat 20.30 sıralarında toplanan grup, meşalelerle birlikte yürüyüşe başladı. ‘Unutmayacağız, hesap soracağız’ yazılı pankart taşıyan eylemciler, ‘Dersim ismi geri verilsin’, ‘Dersim halkından özür dilensin’, ‘Hidroelektrik santraller (HES) iptal edilsin’, ‘Katil devlet katil CHP’ ve ‘Katil devlet katil AKP’ şeklinde slogan attı.

Cem Evi’ne kadar yürüyen grup burada bir basın açıklaması yaptı. Çıkan olaylarla ilgili sorumluların dönemin yetkilileri olduğu ifade edilen açıklamada, “Siyasi sorumluluk ise halen katliamı savunan CHP’dedir. Dersim’de yaşanan soykırım gerçeğiyle yüzleşilmediği ve hesabı verilmediği için o günden bugüne inkar ve imha politikası devam etmiştir. Arşivler açıldıktan sonra sorumlular ortaya çıkarılmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • hakan aslan 12 yıl önce Şikayet Et
    CHP'ye kızıp AKP'ye sövmek. Adamlar Dersim Katliamı için yürüyor. O dönemde olmayan Akparti'ye hakaret ediyor. ne alakası var şimdi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi