Mahkeme Susurluk dosyasını istedi

Ergenekon davasında mahkeme heyeti, usurluk kazasıyla ilgili dava dosyasının Susurluk Asliye Ceza Mahkemesinden istenmesine karar verdi.

Mahkeme Susurluk dosyasını istedi
Mahkeme Susurluk dosyasını istedi
GİRİŞ 01.12.2011 14:26 GÜNCELLEME 01.12.2011 14:26

Mahkeme ayrıca, bu dava dosyasından ayrılan, farklı eylemlerle ilgili sair mahkemelerde açılan davaların akıbetlerinin sorulması da hükme bağlandı.

Ergenekon ana davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, celse arasında değerlendirilmesine karar verdiği sanık ve avukatların taleplerini 30 Kasım 2011 tarihinde karara bağladı.

Mahkeme heyeti Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının verildiği iddia edilen evin bulunduğu Ataşehir'deki Pınar Sitesinin kapsama alanında bulunan Turkcell, Vodafone ve Avea şirketlerinin baz istasyonları ile Alparslan Araslan'ın Danıştay'a saldırı için gittiğinde kaldığı otelin bulunduğu Ankara Çankırı Caddesi Eş Dost Sokak'a hizmet veren baz istasyonlarıyla tüm verilerin karşılaştırılmasına karar verdi. Karşılaştırma sonucu, varsa ortak olan telefonların tespiti için bilirkişi incelemesi yapılması da karara bağlandı.

Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması dosyasının sanığı Bedirhan Şinal'in, Edirne F Tipi Cezaevi'nden yaptığı telefon konuşmasında geçen "Kandıra'daki V." adlı kişinin tespitine yönelik olarak 1 Ocak 2008 ile 23 Temmuz 2008 tarihleri arasında Kandıra Cezavinde kalan, adı "V" harfi ile başlayan tutuklu ve hükümlülerin isimlerinin istenmesi için Kandıra Ceza İnfaz Kurumuna yazı yazılmasına karar verildi.

Ayrıca mahkeme heyeti, 3 Kasım 1996'da Susurluk'ta meydana gelen ve Abdullah Çatlı ile Hüseyin Kocadağ'ın ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin görülen dava dosyasının Susurluk Asliye Ceza Mahkemesinden istenilmesi de hükme bağlandı. Mahkeme heyeti, İstanbul 6 No'lu DGM tarafından Susurluk dava dosyasından tefrik edilen eylemlerle ilgili sair mahkemelerde açılan davaların akıbeti konusunda ayrıntılı bilgi verilmesi için Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine yazı yazılması kararlaştırıldı.

Mahkeme heyeti, bugüne kadar yapılan duruşmalarda "Gizli tanık 17"nin kimliğini deşifre eden sanıklar hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. 5 Aralık'ta görülecek olan bir sonraki celseye de başka suçtan hükümlü olan bu davadan tutuksuz yargılanan Sedat Peker ile bir önceki celse de tahliye edilen Hüseyin Görüm'ün hazır edilmesi de hükme bağlandı.

Mahkeme heyeti, başka bir kararında öncelikli olarak tutuklu sanıklardan Ergün Poyraz'ın avukatı olan Hüseyin Buzoğlu'nun, birleştirme talebiyle açılan ikinci "Ergenekon" davasında da tutuksuz sanık olarak yargılandığı hatırlatmasını yaptı. Ardından da hakkında isnat edilen suçlar ile sevk maddeleri dikkate alınarak Buzoğlu'nun Ceza Muhakemesi Kanununun (CMK) 151/3 maddesi uyarınca Poyraz'ın Poyraz'ın avukatlığı görevinden 1 yıl süreyle yasaklanmasına karar verdi.

İfade ve belgelerde adı geçen şüpheli Tuncay Güney hakkındaki soruşturmanın akıbetinin Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinden sorulmasını karara bağlayan mahkeme heyeti, Güney hakkında dava açılıp açılmadığının, açılmışsa esas numarasının, ayrıca Güney'in yurt dışında ifadesinin alınıp alınmadığının sorulmasına, alınmışsa bu ifade tutanağının gönderilmesinin istenilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in son duruşmada sarf ettiği sözlerle ilgili olarak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını da kararlaştırdı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler