TSK Personel Kanunu’nda değişiklik

Genelkurmay Başkanlığı’nın 926 Sayılı Personel Kanunu’nda, değişikliğe gitmeye hazırlandığı ve bu değişiklik önerisini kısa süre içinde hükümete sunmaya hazırlandığı öğrenildi.

TSK Personel Kanunu’nda değişiklik
TSK Personel Kanunu’nda değişiklik
GİRİŞ 06.12.2011 11:46 GÜNCELLEME 06.12.2011 11:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

 Karargahın personel kanunu yapmaya hazırlandığı değişikliğin, askeri personele özlük hakları noktasında önemli avantajlar sağlayacağı ifade edildi. Yapılması düşünülen değişiklikle askeri personel olarak alınan vatandaşların, artık tahsil seviyelerine göre derece kademe tablosundan yararlanması hedefleniyor. Değişiklikle, fakülte mezunu olup ast subay veya uzman çavuş olarak TSK’ da görev almaya hak kazanan vatandaşların, 8’inci dereceden göreve başlayacağı ifade ediliyor.

UZMAN ERBAŞLARA ÖZLÜK HAKLARI KONUSUNDA İYİLEŞTİRME GETİRİLİYOR

Yapılması düşünülen değişikliklerden biri de, uzman erbaşları yakından ilgilendiriyor. Önerilmesi düşünülen değişiklikle, birlikte yıllardır uzman erbaşların en çok yakındığı, özlük haklarının yıllara göre değerlendirilmemesi hususu düzenleniyor. Düzenlemenin gerçekleşmesi ile uzman erbaş statüsünde olanlara da önemli avantajlar sağlayacak. Hükümete sunulması düşünülen değişiklikte, uzman erbaşların çalıştığı yıllara göre derece ilerlemesi almalarının önünü açıyor. Bu, değişiklik gerçekleşirse şayet, TSK’ da derece yükselmesi almayan uzman erbaş biriminin önünü açılacak.

Yıllardır, özlük hakları olmamasından dolayı, sürekli istifa etmeleri ile gündeme gelen uzman erbaşların, yıllara göre aldığı maaşlara, diğer TSK. personeline verildiği gibi ek gösterge verilerek maaşlarının iyileştirilmesi hedefleniyor. Halen TSK’nde kıdem yıllarlı dikkate alınmayan ve ekgösterge uygulamasının dışında tutulan grup olarak sadece uzman erbaşlar bulunmakta. Ek gösterge ile düzenlemeri hayata geçirilirse, 900 lira olan emekli Uzman Erbaşların maaşlarında da 600 liraya varan iyileştirme olması bekleniyor.

Tasarının yasalaşması ile birlikte, Genel Kurmay Başkanlığı’nın yıpranan ve birçok istifanın gerçekleştiği Uzman Erbaş statüsünü yeniden canlandırmayı, daha cazip hale getirmeyi amaçladığı öğrenildi. Zira personelin özlük haklarındaki eksikliklerden ve ek gösterge olmamasından dolayı birçok Uzman Erbaş istifa etmişti. 2009’dan 57 bin olan Uzman Erbaş sayısı, 2011 yılında 40 bine kadar gerilemiş durumda.

"UZMAN ERBAŞLARA HASTA OLMAK BİLE YASAK"

Konu hakkında, özlük haklarındaki eksikleri kamuoyuna ve ilgili yerlere duyurarak etkin mücadele eden Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) başkanı Emekli Uzman Çavuş EsefMerdoğlu; “Sıkıntının maddi boyutları çok büyük ancak eksikler sadece bunlar değil. Profesyonellik sadece isimde olmaz. Uzman Erbaşlara hasta olmak dahi yasak. Hasta olan Uzman Erbaşa ilk sırtını dönen ve güvencesiz şekilde kaderine terk eden bir sistem olamaz. İsimde profesyonel ama özlük hakları öylesine amatörce düzenlenmiş durumda ve sonuçları açısından aileler dağılıyor. Yaşanan örnekleri gerçekten çok acı ” dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 9
  • ahmet kılıç 12 yıl önce Şikayet Et
    hayal gibi. bu haberi okurken bir an kendimi rüyadamıyım diye çimdikledim çünkü uzmanlar için bi şeyler yapılacakmışve bunu Gn.Kur.teklif edecekmiş valla bizim kaderimiz ezilmek bence bu haber asparagas olsa gerek yada bir arkadaşımızın temennisidir.saygılar
    Cevapla
  • taner karadeniz 12 yıl önce Şikayet Et
    artık yeter. Allah korkusu olan bu haksızlığa bir an önce son vermeli.bir an önce bu sorun çözülmeli.bizimde kanımız kırmızı
    Cevapla
  • gülşah türkmen 12 yıl önce Şikayet Et
    uzmanların hakları. evet artık uzman çavuşların çok çalışıp az para alıp ve en çok ezilmesi ve sonuç hiç bişey.lojman yok,kıbrıs tazminatı gülmeye değer,derece kademe yok yok yok yok hiç bişi yok çalışmak var canını vermek var
    Cevapla
  • ERKAN YARMAN 12 yıl önce Şikayet Et
    KIBRIS TAZMİNATI. Kıbrısta görav yapan TSK personeline verilen kıbrıs tazminatları kıbrısta görev yapan personeli mağdur etmektedir.Lojman alamamız ve uzm.erb.ların kıbrıs tazminatlarının düşük oluşu personeli ve ailesini mağdur etmektedir bu konuyada ivedilikle el atılması bizler için önemlidir.Kıbrıs tazminatları incelendiğinde hak verileceğine eminim.
    Cevapla
  • cihangir kırlı 12 yıl önce Şikayet Et
    hayırlısı diyelim ama. inanmak zor bir şeylerin değişeceğine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması