Asker kamerasında operasyon anı VİDEO

Bingöl'de, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 7 terörist de sağ ele geçirildi. Çatışma anı asker tarafından görüntülendi.

GİRİŞ 12.12.2011 17:01 GÜNCELLEME 12.12.2011 17:01
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Sudurağı ve Hacılar köyleri arasındaki kırsalda, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Çıkan çatışmada 1 terörist ölü 7 kişi de sağ ele geçirildi. Bölgede çatışmaların zaman zaman devam ettiği belirtiliyor.

PKK'nın bölge sorumlusu Bingöl'de ölü ele geçirildi

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 8 Aralık Perşembe günü ölü ele geçirilen terör örgütü mensubunun, 'Serbest' kod adını kullanan PKK'nın bölge sorumlusu olduğu bildirildi. Sağ yakalanan 'Azad' kod adlı teröristin de PKK'nın sözde Erzurum eyalet koordinatör yardımcısı olduğu öğrenildi.       

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Sudurağı ve Hacılar köyleri arasındaki kırsal alanda, perşembe günü güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı.

Çatışmada 1 terörist ölü, 7 kişi sağ ele geçirildi. Bingöl Valiliği, Jandarma özel harekat timlerinin yaptığı operasyonda teröristlerle birlikte 1 adet M-16 piyade tüfeği, 7 adet uzun namlulu silah, 1 adet tabanca, 1 adet büyük telsiz, 2 adet küçük telsiz, 1 adet gece görüşü dürbünü, bu silahlara ait çok sayıda şarjör, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildiğini açıkladı.

18 YIL DAĞDA YAŞADI

Sağ olarak yakalanan 'Azad' kod adlı teröristin örgüte 1993 yılında katıldığı ve PKK'nın sözde Erzurum eyalet koordinatör yardımcısı olduğu, 1995 yılında Hakkari Uzundere Jandarma Karakolu'na yapılan ve 10 askerin şehit olduğu saldırı dahil 7 eyleme katıldığı tespit edildi. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına el bombası ve ateşle karşılık veren, ardından silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirilen 'Serbest' kod adlı teröristin ise PKK'ya 1999 yılında katıldığı ve örgütün sözde bölge sorumlusu olduğu belirlendi.

Valiliktan yapılan açıklamada, sağ yakalanan diğer militanların katıldığı eylemler şöyle sıralandı: "Mayıs 2008 tarihinde Bingöl-Adaklı ilçe merkezinde polis aracına roketli saldırı, Ağustos 2010 tarihinde Adaklı’da bir köy muhtarının eşi ile birlikte silah zoru ile kaçırılması, yeni karakol inşaatındaki bir iş makinesinin yakılması, Ağustos 2011 tarihinde Karlıova ve Adaklı ilçelerinin HES şantiyesine yönelik saldırı, araç yakma ve adam kaçırma, Eylül 2011 tarihinde Karlıova-Adaklı ilçelerinde 3 şahsın kaçırılması."

 'DEVLET TESLİM OLANI ÖLDÜRÜYOR' PROPAGANDASI
           
Teslim olan teröristler, güvenlik güçlerine verdikleri ifadede, örgüt içerisinde, 'PKK'dan kaçan veya teslim olan teröristlerin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü' yönünde propaganda yapıldığını anlattı. Militanlar, birçok kişinin aslında örgütten kaçarak teslim olmayı düşündüğünü; ancak bu propagandadan etkilendikleri için dağda kalmaya devam ettiğini belirtti.

YORUMLAR 15
  • nizam-ı cedit 12 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler.... Necdet Paşa'dan Allah cc. razı olsun.. Operasyonda emeği geçen subaylarımızdan, geri hizmetteki askerlerimizden Allah cc. razı olsun.. ben teröristlerin canlı olarak yakalanmasını ve ivedilikle adalete teslim edilmesini doğru buluyorum. elbetteki yargı tarafsız ve objektif olmak zorundadır. bunu da sağlamamız gerekiyor ki teslim olan insanların adalete ve devlete güvenleri sağlam olsun. teslim olduklarında neyle karşılaşacaklarını bilsinler ve süreç objektif olsun. yoksa onları yakalayıp derin devletin kucağına bırakırsanız bu doğru değildir. yanlış budur. yanlıştan dönülmelidir. derin ve karanlık yapılar devletten arındırılmalı tasfiye edilmelidir. yani devlet, açık şeffaf ve net olmalıdır. kuşkuya ve endişeye mahal vermemelidir. adaleti üstün tuttuğumuzda hiçkimse aç ve açıkta kalmaz.
    Cevapla
  • Osman Gül 12 yıl önce Şikayet Et
    . Operasyona giderken böyle dua etmek ne güzel işte.Hemde askerden... :)
    Cevapla
  • aydın 12 yıl önce Şikayet Et
    güçlü millet+güçlü hükümet=güçlü ordu. geçmişte komuta kademesi operasyonlarda neden bu kadar başarılı değillerdi? Hergün şehit haberi almak olağan hale gelmişti artık hergün 3 er, 5 er teröristin yakalanması olağan hale gelmiş durumda. Bu başarıda Necdet paşanın başarısı ve farkı görülmektedir. Necdet paşa psikolojik harbdeki uzmanlığı ve Türk silahlı kuvvetlerindeki kamburlaşmış bürokrasiyi kaldırma çabası bu başarısındaki en büyük etkendir. Bir de ülke çıkarları altında hükümetle çatışmaması ve ortak amaç doğrultusunda eş güdünmü hareket etmesi yatmaktadır.
    Cevapla
  • mustafa ince 12 yıl önce Şikayet Et
    bu müsamaha neden?. Yakalanan teröristlere bu müsamaha neden?asker teslim olması için çağrıyapıyor onlar ise el bombası ile karşılık veriyorlar.hepsinide geberteceksin yada helikoptere alıp masum insanlara işkence nasıl yapılırmış deyip hepsini aşağıya bırakacaksınki diğerlerine ibret olsun.bunların hakkından böyle gelinecek.hani bir söz vardır dinsizin hakkından imansız gelir denirilir. o operasyonda teröriste asker sıgara veriyor. siğara yerine dinamiti verip ateşliyeceksin. diğer bir askerde teröristi ambulansa götürmüş. o teröristler değilmiydi devletin makinalarını yakan.ambulansın altına alıp geberticeksin makina nasıl yakılırmış görsünler. devlete ben vergi verecegim diye anam ağlıyor devlette onları krallar gibi bakıyor.ceza bittikten sonra tekrar askere kurşun sıkıyorlar. hiç bunları sağ bırakmıyacaksın.yakaladığın yerde gebertiçeksin.aynı iranın yaptıkları gibi. yakaladıkları teröristleri hemen oracıkta idam ediyorlar.ellerine kollarına sağlık onların.
    Cevapla
  • buzlucalı 12 yıl önce Şikayet Et
    TERÖRLE MÜCADELE. İşte terörle mücadele bu son bır ayda çok güzel işler yapıldı ALLAH utandırmasın devam İNŞALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!