Grizu patlaması davasında karar çıktı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Bükköy'de 2009'da meydana gelen grizu patlamasında 19 kişinin ölümüyle ilgili olarak yargılananların cezaları kesinleşti.

Grizu patlaması davasında karar çıktı
Grizu patlaması davasında karar çıktı
GİRİŞ 22.12.2011 13:09 GÜNCELLEME 22.12.2011 13:09

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Bükköy'de 2009'da meydana gelen grizu patlamasında 19 kişinin ölümüyle ilgili olarak, tutuksuz yargılanan sanıklardan madencilik şirketinin yönetim kurulu başkanı ve 2 yönetim kurulu üyesi 5'er yıl, taşeron firmanın sahibinin de aralarında bulunduğu 3 kişi ise 6 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ''taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma'' suçundan yargılanan tutuksuz sanıklardan Bükköy Madencilik Turizm Ticaret AŞ'nin yönetim kurulu başkanı Nurullah Ercan, yönetim kurulu üyeleri Kasım Karataş ve Orhan Latif Ercan'a 5'er yıl; maden ocağının şefi Bayram Erdoğan, teknik nezaretçi Hayrettin Çelik ve taşeron firmanın sahibi Fahrettin Şolpan'a ise 6 yıl 8'er ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, madende işçi olarak çalışan ve taşeron firmaya işçi temin ettiği bildirilen Ahmet Yalvaçın'ın ise beraatine hükmetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir