Kar, Trakya'dan yurda giriş yaptı / Haritalı

Yurdumuz balkanlardan gelen yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisine girdi. Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak.

GİRİŞ 23.12.2011 12:21 GÜNCELLEME 23.12.2011 12:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

-Seydişehir-Antalya karayolunda yoğun kar yağışı

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Seydişehir-Antalya karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Seydişehir ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma bölgede ulaşımı olumsuz etkiliyor. Seydişehir-Antalya karayolunda, zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor. Buzlanma nedeniyle kayan veya yolda kalan araçlar nedeniyle karayolu zaman zaman trafiğin aksamasına neden oluyor.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, birçok aracın mahsur kaldığı Alacabel mevkiinde tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra indiği, yol açma ve tuzlama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Öte yandan Seydişehir'de bulunan karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ulaşımın güçlükle sağlandığı karayolunda kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı gözlenirken, trafik ekipleri, Tınaztepe mevkiinde beklettikleri araçlara kontrollü olarak geçiş izni veriyor. Vatandaşlar, can ve mal güvenliği açısından araçlarında zincir bulundurmaları için uyarılıyor.

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor.

Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Vize, Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde de kar yağışı etkili olarak devam ediyor.

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunun kapanmaması için kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının devam ettiği bölgelerde kapalı yol bulunmuyor.

Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı yüksek kesimlerde gün boyu sürecek.

-Edirne-

Bulgaristan sınırındaki Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda sabah saatlerinde tipi şeklinde başlayan kar yağışı etkili oluyor.

Uluslararası karayolunun kapanmaması için karayolları ekipleri, yolda kar küreme çalışmaları yapıyor. Şu ana kadar kar yağışıyla ilgili trafikte herhangi bir aksama yaşanmadı.

Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapan sürücüler, Bulgaristan kesiminde yoğun kar yağışı olduğunu belirterek, yolculuklarının zaman zaman aksadığını belirttiler.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının gün boyu yüksek kesimlerde devam edeceğini ifade ederek, sıcaklığın gece sıfırın altında -3 dereceye kadar düşeceğini kaydettiler.

Edirne Belediyesi ekipleri de kar yağışının kent merkezine ulaşması ihtimaline karşı, hazır tutuluyor.

Akseki'de kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda kar yağışı, ulaşı olumsuz etkiliyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunun Yarpuz beldesinde gece başlayan kar yağışı devam ederken, Yarpuz bölgesinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. 1825 metre rakımlı Alacebel mevkisinde ise kar kalınlığı 60 santimetreye kadar ulaştığı bildirildi.

Kar yağışı nedeniyle yolda kalan tırların trafiğin aksamasına neden olduğunu belirten yetkililer, Akseki-Seydişehir karayolunda trafiğe çıkacak araçların yanlarında mutlaka zincir ve takoz bulundurmaları uyarısında bulundu.

HAVA DURUMU

Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bölümünde görülecek yağışların, Muğla ve Antalya ile zamanla Mersin, Adana, Osmaniye, K.Maraş, Hatay ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar; Doğu Anadolu'nun doğusu, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ve Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (50-70 km/s) olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Muğla ve Antalya ile zamanla Mersin, Adana, Osmaniye, K.Maraş, Hatay ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN >>>>

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar, Çatı uçması, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (10)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı (9)

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (13)

ADANA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (13)

ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. (13)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (16)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (2)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (5)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (8)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla Edirne ve Kırklareli çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin güneydoğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla'da kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Antalya, zamanla Mersin çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren doğusunda (Adana, Osmaniye, K.Maraş ve Hatay) kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile zamanla bölge genelinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz, gece saatlerinde Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Rize aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde bölge doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Diyarbakır ve Siirt çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; gece saatlerinde Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

-DEPPEM BÖLGESİ KAR YAĞIŞLI OLACAK

Van’da bugün, karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri’nden alınan bilgiye göre, Van bugün, parçalı, çok bulutlu olacak. Aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışının Cumartesi ve Pazar günü de devam edeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Van gündüz 5, gece eksi 3 derece olacak. 

ANKA

YORUMLAR 1
  • aslan bey 12 yıl önce Şikayet Et
    ??????????. haber 7'nin sitesindeki hava durumu haberlerini genelde takip ediyorum.ama bazı illerin hava durumu başlıklı alanda neden konya yok anlamıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt