Mesut Yılmaz Yunanistan'ı karıştırdı

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın, bir gazetede yayımlanan Yunanistan ile ilgili sözleri Atina'yı karıştırdı. Krizle boğuşan komşu Yılmaz'ın itirafıyla tazminat peşine düştü.

Mesut Yılmaz Yunanistan'ı karıştırdı
Mesut Yılmaz Yunanistan'ı karıştırdı
GİRİŞ 27.12.2011 07:58 GÜNCELLEME 27.12.2011 07:58
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın, Birgün gazetesinde yayımlanan Yunanistan ile ilgili sözleri Atina'da tepkilere yol açtı.

Geçtiğimiz hafta eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın'ın iddiaları üzerine Enver Aysever'e konuşan Mesut Yılmaz, röportajda, Susurluk Raporu’ndan devlet sırrı olan bazı bölümlerin çıkarıldığını belirterek, "Devlet sırrı olanlar Azerbaycan’da darbe girişimi, Yunanistan’a orman misillemesi gibi konular." demişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, ''ciddi'' olarak nitelendirdiği bu konuyla ilgili Türkiye'nin yetkili makamlarından açıklama beklediğini belirtirken, siyasi partiler de, Yılmaz'ın Türk basınında çıkan Yunanistan ile ilgili ifadelerinin iki ülke ilişkilerine gölge düşürdüğünü ve Türkiye'nin bu konuda tazminat ödemesi gerektiğini belirtti.

Yunanlı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras, ''Türk basını tarafından eski Başbakan Sayın Mesut Yılmaz'a atfedilen ve basına yansıyan bilgiler ciddidir ve araştırılması gerekir. Yunan tarafı bu konuda Türkiye'nin yetkili makamlarınca bilgilendirilmeyi beklemektedir'' dedi.

Hükümeti destekleyen üç partiden biri olan Yeni Demokrasi Partisinden (ND) yapılan açıklamada da, Yılmaz'ın açıklamalarıyla ortaya çıkan siyasi konunun ''çok büyük'' olduğu ve bu nedenle Avrupa Birliği kurumlarını da ilgilendirdiği belirtilerek, bu konunun tüm boyutlarıyla derinliğine araştırılması ve Yunanistan'ın zararlarının tazmin edilmesi için, Türk hükümetinin yardımcı olması istenildi.

Ortodoks Halk Partisi LAOS ise Yılmaz'ın Birgün gazetesinde yer alan ifadelerinin, LAOS Başkanı Yorgos Karacaferis'in bu konuda daha önce yapmış olduğu açıklamalarını doğruladığı ileri sürülürken, Dora Bakoyanni'nin başkanı bulunduğu DYSİM'den yapılan açıklamada da, Mesut Yılmaz'ın açıklamalarının, ''Çiller hükümeti döneminde Doğu Ege'deki Yunan adalarının yakılması için özel ödenek ayrıldığını ortaya koyarak, Türkiye'nin yaptıklarını ürpertici bir biçimde ifşa etmektedir'' denildi.

KAYNAK: HABER 7 / AA
YORUMLAR 23
  • behlüldane 12 yıl önce Şikayet Et
    BAŞIMIZA CORAP ÖRÜYOR,MESUT... Gölge etme başka ihsan istemiyoruz,Fransa azmı geldi de,şimdi birde yunanlanı uğraşacağız..
    Cevapla
  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    HAYATI BOYUNCA ÜLKEYE ZARAR VERENLER LİSTEİ YAPILSA. Sizce kimler bu listede olur?
    Cevapla
  • mehmetbulut 12 yıl önce Şikayet Et
    oyunun bir parçası. mesutyılmaz ve demirel ergenekon ve dış güçlerin birer maşalarıdır mademki tazminat istiyurlarsa o zamanki cum. başkanı demirel ve mesut yılmazdan tahsis edip yargılansınlar
    Cevapla
  • Skywolf 12 yıl önce Şikayet Et
    @Enes Aydın. Kusura bakma ama yorumuna çok güldüm :))..Söz konusu yıllarda Türkiye ve Yunanistan turizm konusunda sıkı bir rekabete giriştiler, çünkü ibre Türkiyeden yana dönmeye başlamıştı, Yunanistan aşağılık bir hareketle başta Marmaris olmak üzere pekçok yerde yangın çıkardı, bizimkilerde aşağılığa aşağılıkla cevap verdiler.Olay bu..Sadece bu değil, Mesut Yılmaz aynı konuşmada Azerbaycanda Türkiye tarafından gerçekleştirilmek istenen bir darbe planından da bahsediyor.90 ların başında İlham Aliyevi gönderip yerine Elçibeyi geçirmek istediğimiz darbe planını biliyordum, ama bu "90 ların ortasındaki" darbe planını yeni öğrendim..Ne denir, örtülü ödenek hep bu tür işler için vardır..
    Cevapla
  • Enes Aydın 12 yıl önce Şikayet Et
    Ormana zarar vermek insana vermektir.. Bence burada yanlış anlaşılma yada kasıt var. Türk insanı Dünyanın hiçbir yerinde herhangi bir ağaca zarar vermez. Bizim dinimiz kıyametin kopacağını bilsen dahi elindeki son fidanı dik diyor. Ayrıca Yunanistanın yada herhangi bir komşumuzun ormanının yok olması bize de zarar verir. Diğer bir hususta 2007 ve 2009 yıllarında Yunanistanda çıkan büyük orman yangınlarına ülkemiz müdahale etmiş söndürülmesinde aktif rol almıştır. Sadece Yunanistan değil İsrail'e bile yardımda bulunmuştur. Böyle bir ülke hiç bir şekilde başka bir ülkede yangın çıkaramaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması