Kurtlar Vadisi gibi operasyon

Botaş Petrol Boru Hattı’ndan ham petrol hırsızlığı operasyon görüntüleri Kurtlar Vadisi sahnelerini aratmıyor. İşte Polis kamerasından nefes kesen o sahneler. VİDEO

Kurtlar Vadisi gibi operasyon
Kurtlar Vadisi gibi operasyon
GİRİŞ 30.12.2011 18:18 GÜNCELLEME 30.12.2011 18:18

Şanlıurfa polisinin akaryakıt kaçakçılarına yönelik 5 ilde gerçekleştirdiği operasyonda 35 kişi gözaltına alındı. PKK ile bağlantılı olduğu ileri sürülen ve 5,5 ay boyunca polis tarafından izlenen şebeke, 300 polisin katılımıyla peş peşe gerçekleştirilen nefes kesen operasyonla çökertildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, akaryakıt kaçakçılığı yaptığı belirlenen bir şebekeye yönelik çalışma başlattı. Şanlıurfa merkezli olarak 5 ilde faaliyet gösteren şebekeyi 5,5 ay boyunca izleyen polis, şebekenin PKK terör örgütü ile bağlantılı olduğunu ve örgüte kaynak aktardığını saptadı. Kırsal kesimlerden geçen BOTAŞ'a ait petrol boru hattını delerek, ham petrol çalan ve hazırladıkları özel düzeneklerle hazır hale getiren şebekenin, kaçak akaryakıtı işbirliği içerisinde oldukları istasyonlarda yer altına yapılan özel tanklar aracılığıyla piyasaya sürdükleri belirlendi.
5 İLDE OPERASYON
Şanlıurfa polisi 5,5 ay boyunca takip ettiği şebekenin bazı üyelerinin kaçma ihtimali olduğunu saptayınca geçtiğimiz günlerde operasyon düzenledi. Yapılan bu operasyonda gözaltına alınan şebeke üyesi 7 kişi gözaltına alındı. Dün şafak vakti ise 300 polisin katılımı ile Şanlıurfa ve ilçelerinin yanı sıra Diyarbakır, Mardin, Ankara ve Gaziantep'te eş zamanlı büyük operasyon başlatıldı. Önceden belirlenen 25 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 35 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; 311 ton ham petrol, 22 araç, 12 tank, 4 santrafiş, 4 sayaç, 1 akaryakıt deposu, 3 yer üstü tankı, boru hattının delinmesinde kullanılan jeneratör, boru hattı montajında kullanılan malzemeler, 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği ve 56 mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne getirilen 35 kişinin yapılan incelemesinde, akaryakıt kaçakçılığı ve PKK örgütüne yardım etme suçundan sabıkalı oldukları belirlendi. Şebeke üyelerinin, boru hattından hırsızlık yaptıkları ve elde ettikleri gelirin bir kısmını da PKK terör örgütüne aktardıkları da iddia edildi.
OPERASYON POLİS KAMERASINDA
Akaryakıt kaçakçılarına yönelik polisin operasyon sırasında çektiği kamera görüntüleri de basına dağıtıldı. Görüntülerde, nefes kesen operasyon öncesi amirlerinden bilgi alan 300 polis, gece ve sabahın ilk saatlerinde şüphelilere ait adreslere yaptığı baskın gözüküyor. Görüntülerde, polisin şüphelileri gözaltına alınması ile akaryakıt kaçakçılarının kullandığı düzeneklerin bulunması yer alıyor.
Polis sorgusunda şüphelilerin çoğunluğu susma hakkını kullanırken, ifade verenler ise suçlamaları reddetti. İşlemleri tamamlanan 35 şüpheli ise sabah saatlerinde; 'Suç işlemek için örgüt kurmak', 'Petrol boru hattından hırsızlık yapmak', 'Sıvı veya gaz halindeki enerji hırsızlığı, nakli, işlenmesi veya depolanmasına ait hırsızlık' ile ' Devlet malına zarar verme' suçlarından adliyeye sevk edildi.


sanliurfa.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...