Kayak merkezlerinde kar etkili oluyor

Kar kalınlığı Davraz'da 120, Kartalkaya'da 115, Palandöken'de 55, Bayraktepe'de 90, Uludağ'da 95 santimetre olarak ölçüldü.

Kayak merkezlerinde kar etkili oluyor
Kayak merkezlerinde kar etkili oluyor
GİRİŞ 05.01.2012 13:31 GÜNCELLEME 05.01.2012 13:31

Aralıklarla kar yağışının etkili olduğu Palandöken'de Kazakistan, Almanya, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, İran ve Norveç'ten gelen turistler kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Pistlerde kar kalınlığının 55 santimetre olarak ölçüldüğü merkezde bütün pistlerde kayak yapılabiliyor. Palandöken Kayak Merkezi'ndeki otellerde doluluk oranının Dedeman Otel'de yüzde 98, Palan Otel ve Xanadu Otel'de yüzde 30 olduğu öğrenildi.

Palan Otel Genel Müdürü Leyla Mutlutürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl özellikle İran ve Azerbaycan'dan yoğun talep aldıklarını belirterek, kayak merkezinde kar kalınlığının istenilen seviyede olduğunu söyledi.

Palandöken'de 27 Ocakta düzenlenecek ''Anadolu'nun Zirvesinde Kar Esintileri'' festivali için de rezervasyonlar aldıklarını belirten Mutlutürk, ''Pistlerimizde kar seviyeleri gayet iyi durumda. Hava da çok güzel. Herkesi Erzurum'a kayak yapmaya davet ediyoruz. Kar festivalinde herkesin burada olmasını istiyoruz'' diye konuştu.

-Sarıkamış-

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 90 santimetre olarak ölçüldü.

Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezindeki 9 pistin tamamının açık olduğunu belirterek, ''İyi ve dolu dolu bir sezon geçiriyoruz. Bu sene kayak merkezimize yoğun talep var. Şu anda yerli ve yabancı turistler kayağın keyfini doyasıya yaşıyor'' diye konuştu.

Kayak merkezindeki otellerde doluluk oranlarının Ce-Mar Toprak Otel'de yüzde 90, Çamkar Otel'de yüzde 95, Kar Otel'de yüzde 80, Alpina Konakları'nda ise yüzde 75 olduğu öğrenildi.

-Kartalkaya-

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da kar kalınlığı 115 santimetreye ulaştı.

Kartalkaya'da bulunan yaklaşık 45 kilometre uzunluğundaki pistlerin tamamında kayak yapılıyor.

Hafta içi yüzde 60-80 doluluk oranıyla hizmet verilen Kartalkaya'da bu oran, hafta sonları yüzde 100'e kadar çıkıyor.

Grand Kartal Otel Genel Müdürü Halit Ergül, yeni yıla yüzde 100 doluluk oranıyla girdiklerini, ilginin geçen yıla oranla daha iyi olduğunu, sömestir tatili rezervasyonlarının şimdiden yapılmaya başlandığını, sömestirde yüzde 100 doluluk oranına ulaşacaklarını tahmin ettiklerini söyledi.

-Hazarbaba-

Elazığ'daki Hazar Baba Kayak Merkezinde kar kalınlığının 145 santimetre olduğu bildirildi.

Yetkililer, Sivrice İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğince işletilen Hazarbaba Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 145 santimetre olduğunu, pistlerin kayak yapmaya son derece elverişli olduğunu belirtti.

Hazar Gölü manzaralı kayak merkezinde bin 300 metre uzunluğunda pist bulunuyor.

-Uludağ-

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığının 95 santimetre olduğu bildirildi.

AA muhabirinin Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, hava sıcaklığının eksi 1 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da hava bulutlu ancak görüş açık.

Uludağ'da akşam saatlerinden itibaren hafif, hafta sonu ve gelecek hafta ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

Öte yandan, yıl başını tam dolulukla geçiren Uludağ'daki otellerde, yaklaşan yarıyıl tatili nedeniyle yeniden rezervasyon telaşı başladı.

-Saklıkent-

Antalya kent merkezine 45, havalimanına ise 55 kilometre uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi'nde geçen hafta sonu yağan kar etkisini sürdürüyor.

65 yatak kapasiteli bir otel, 1300 metrelik telesiyej ve 700 metrelik teleski ile hizmet verilen Saklıkent'te otelin önündeki kar kalınlığı 30 santimetre, pistlerde ise 50 santimetre oldu.

Saklıkent Kayak Merkezi İşletme Müdürü İsa Alemdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta sonu yağan karın ardından birkaç gündür kar yağışı olmadığını söyledi.

Bu hafta sonu yoğun kar yağışı beklendiğini belirten Alemdar, ''Saklıkent'e gelecek vatandaşların yoğun kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları ve buna göre önlem almaları gerekiyor'' dedi.

-Davraz-

Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 120 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Davraz Sirene Otel Satış Pazarlama Müdürü Emre Koçum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birinci telesiyejde kar kalınlığının 75 santimetre, ikinci telesiyejde ise 120 santimetre olduğunu söyledi.

Amatör ve profesyonel kayakçılar için tüm pistlerin açık olduğunu ifade eden Koçum, doluluk oranının da özellikle hafta sonu arttığını kaydetti.

-Kartepe-

Kocaeli'deki Kartepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 120 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Kartepe'de Kayak Merkezi'nde toplam 12 kilometrelik 3 pistte kar kalınlığının 120 santimetreye ulaştığı, hafta sonu da kar yağışı beklendiği belirtildi.

The Green Park Kartepe Resort Otel'de doluluk oranının yüzde 45 olduğu, hafta sonu doluluk oranının yüzde 100'e ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi