Zorbey gemisi sulara gömüldü

Antalya'nın Demre ilçesi açıklarında su alarak yan yatan, yakıtı boşaltıldıktan sonra Tersane Koyu'na çekilen Kamboçya bandıralı yük gemisinin büyük kısmı, son yağışların ardından sulara gömüldü.

Zorbey gemisi sulara gömüldü
Zorbey gemisi sulara gömüldü
GİRİŞ 05.01.2012 15:15 GÜNCELLEME 05.01.2012 15:15

Kekova açıklarındaki Karada bölgesinde kayalıklara çarpıp yara alarak yan yatan, yakıtı boşaltıldıktan sonra da römorkörle Tersane Koyu'na çekilen 3 bin 19 ton buğday yüklü ''Zorbey'' adlı kuru yük gemisinin sadece makine dairesinin üst kısmındaki parçası ile ön bölümündeki küçük bir bölüm su üzerinde kaldı.

Gemide bulunan 3 bin tondan fazla buğdayın önümüzdeki günlerde denize yayılması riski ise bölgede endişe yarattı. Kekovalı turizmci Ahmet Takır, bölgenin turizm açısından önemine işaret etti. Gemideki buğdayın çevreye yayılmasının kirliliğine neden olacağını, bunun da turizmi olumsuz etkileyeceğini belirten Takır, yetkililerden gemiyle ilgili önlem alınmasını istedi.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geminin bölge için yaratabileceği kirlilik riskinin kendilerinin de farkında olduklarını söyledi.

Gemi enkazıyla ilgili Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileriyle yapılan görüşmenin ardından gemi sahiplerine 3 ay süre verildiğine dikkati çeken Karaman, ''Şu anda o sürenin dolması bekleniyor. Süre dolduktan sonra eğer gemi sahipleri bir şey yapmazsa biz devreye gireceğiz. Gemi devlet malı statüsüne geçecek ve gereğini yapacağız'' dedi.

Rusya'nın Yiesk Limanı'ndan yüklenen buğdayı KKTC'nin Magosa Limanı'na taşıyan Kamboçya bandıralı ''Zorbey'' adlı gemi, 3 Kasım 2011'de Kekova açıklarındaki Karada bölgesinde kayalıklara çarparak yara aldıktan sonra Demre'nin Üçağız köyü Tersane koyuna çekilmişti

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi