Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı

Yurdun büyük bölümünde yağış var. Bazı yerlerde yoğun kar yağışı bekleniyor. Sıcaklık, kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak. Yoğun kar beklenen iller:

Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı
Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı
GİRİŞ 10.01.2012 17:29 GÜNCELLEME 10.01.2012 17:29

Yurdun büyük bölümünde görülecek yağışlar; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, K.Maraş, Hatay), Sinop, Samsun, G.Antep, Kilis ve Antalya'da kuvvetli sağanak, Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Gazipaşa, Manavgat ve Anamur) aşırı sağanak; Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Eskişehir'in doğu ilçeleri, Konya'nın batı ilçeleri ve Antalya'nın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı; Denizli, Uşak, Kütahya, Bilecik, Bolu, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Konya çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, K.Maraş, Hatay), Sinop, Samsun, G.Antep, Kilis ve Antalya'da kuvvetli sağanak, Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Gazipaşa, Manavgat ve Anamur) aşırı sağanak şeklinde olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI-

Yağışların; Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Çorum, Eskişehir'in doğu ilçeleri, Konya'nın batı ilçeleri ve Antalya'nın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı; Denizli, Uşak, Kütahya, Bilecik, Bolu, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Konya çevrelerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesi kısıtlanması vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(6)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların; il merkezinde kuvvetli ve yükseklerinde yoğun olması bekleniyor.(1)

İZMİR: Çok bulutlu.(9)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar sabah ve öğle saatlerinde kuvvetli olacak.(12)

ANTALYA: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; il genelinde kuvvetli, doğu ilçelerinde (Alanya, Gazipaşa, Manavgat ve Anamur) aşırı, yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması tahmin ediliyor.(13)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.(8)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı.(2)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu.(4)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(11)

HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN >>>>

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, doğusu ile öğle saatlerinde bölge genelinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Bilecik çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, bölgenin güneydoğusu ile Trakya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, güney ve iç kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevrelerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Afyonkarahisar çevrelerinde yoğun kar yağışı, Denizli, Uşak ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Göller yöresi ile Antalya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, K.Maraş, Hatay) ve Antalya'da kuvvetli sağanak, Isparta, Burdur ve Antalya'nın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı, Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Gazipaşa, Manavgat ve Anamur) aşırı sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi'nde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Eskişehir'in doğu ilçeleri ve Konya'nın batı ilçelerinde yoğun kar yağışı; Eskişehir ve Konya çevrelerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde, akşam saatlerinden itibaren Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Çorum çevrelerinde yoğun kar yağışı, akşam saatlerinde sonra Samsun çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah ilk saatlerde G.Antep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANKA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...