Ankara'da Drej Ali 'Ali Yasak' ifade verdi

Ankara'da, bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, yazar Cevat Korkmaz'ın ''tanık'' sıfatıyla ifadesi alındı.

Ankara'da Drej Ali 'Ali Yasak' ifade verdi
Ankara'da Drej Ali 'Ali Yasak' ifade verdi
GİRİŞ 11.01.2012 20:00 GÜNCELLEME 11.01.2012 20:00

Akşam saatlerinde Ankara Adliyesine gelen Korkmaz, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür'e ''tanık'' sıfatıyla ifade verdi.

Korkmaz, yaklaşık 1,5 saat süren ifadeinin ardından, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, savcıların, kendisine, Behçet Cantürk ve Savaş Buldan'ın ölümüyle ilgili sorular sorduğunu söyledi.

Savaş Buldan'ın yakın arkadaşı olduğunu belirten Korkmaz, şunları kaydetti:

''Savaş Buldan, ölmeden 1 hafta önce, Tarık Ümit'e hayatlarının bağışlanması ve listeden isimlerinin silinmesi için 1 milyon mark verdiğini söylemişti. İşlerini yurtdışına taşımak amacıyla Adnan Yıldırım'ı Bulgaristan'a göndermişlerdi, bu parayı verdikten sonra Yıldırım'ı geri çağırdılar 'artık Türkiye'de rahatız' diye. Bundan 1 hafta sonra da öldürüldü. Buldan, parayı Tarık Ümit'e vermiş. Bana göre Tarık Ümit de bunu, Abdullah Çatlı ve birlikte hareket ettiği o gruptan gizlediği için, aralarındaki para ihtilafı yüzünden bu adamı öldürmüşler.

Behçet Cantürk, öldürülmeden önce, Nadire İçkale tarafından 'ortadan kaybol, senin gibi iş adamlarına dönük operasyon başlayacak' diye uyarılmış. Behçet de ölmeden önce bunu yakınlarıyla paylaşıyordu. Nadire İçkale bu bilgileri kimden, nasıl almış, Behçet ile niye paylaşmış bunları da ona sormak lazım.''

Behçet Cantürk'ün uyarıdan sonra çok dikkatli yaşadığını ifade eden Korkmaz, ''Behçet Cantürk, ancak kendisinin çok güvendiği ve onun çok iyi tanıdığı biri tarafından alınıp infaz için götürülebilir'' dedi.

Bu arada, kamuoyunda ''Drej Ali'' olarak tanınan Ali Yasak da ''Şüpheli'' sıfatıyla, savcı Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür'e ifade verdi.

Ali Yasak, ifade işleminin ardından serbest bırakıldı.

Yasak'ın isminin, Susurluk Komisyonu raporunda geçtiği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı