İstanbul'a hafta sonu kar geliyor

Marmara bölgesi hafta ortasından itibaren Trakya'dan başlayacak kar yağışının etkisine girecek. Kar yağışı nerelerde etkili olacak? İstanbul'da kar yağışı bekleniyor mu?

İstanbul'a hafta sonu kar geliyor
İstanbul'a hafta sonu kar geliyor
GİRİŞ 24.01.2012 00:13 GÜNCELLEME 24.01.2012 00:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hafta sonu ülkemizde etkili olan yağışlı sistem, salı gününden itibaren yerini yağmura bırakıyor. Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece Trakya'da başlayacak kar yağışının gün içinde iç kesimlere doğru ama etkisini artırarak ilerlemesi bekleniyor.

Meteoroloji Mühendisi Barış Özgün, güneşlenmenin etkisiyle özellikle batı ve iç kesimlerde pazartesi günü 3 ila 5 dereceye varan sıcaklık artışlarının beklendiğini dile getirdi.
 
Ankara'da ve İstanbul'da salı akşamı karla karışık yağmur var... Başkent'te yağış salı günü akşam saatlerinden sonra başlayacak. Karla karışık yağmur şeklinde yağacak yağışlar, çarşambadan itibaren yağmur şeklini alacak.

5 GÜNLÜK HARİTA İÇİN TIKLAYIN >>>>

Marmara bölgesi Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan geceden itibaren Trakya'dan başlayacak kar yağışının etkisine girecek. İstanbul'da Salı gününden itibaren yağış bekleniyor. Kar yağışının çarşamba günü İstanbul'a da ulaşması bekleniyor. Yurdun doğusu ise hafta başından itibaren kar yağışlı. Yağışlar cumartesi gününe kadar devam edecek.

Meteorolojik tahminlere göre Marmara Bölgesinin büyük bölümünde yarın akşam saatlerinden itibaren yağmur gözlenecek. Çarşamba bölgenin tamamında ve gün boyu sürecek etkili yağış var. Gece yarısından itibaren yağış kar şeklinde gerçekleşecek. Edirne - Kırklareli'de başlayacak kar yağışının günün ilerleyen saatlerinde İstanbul'a doğru ilerlemesi ve bu sırada da etkisini artırması bekleniyor

BAZI İLLERDE BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Hava sıcaklığının güney ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş ve Gaziantep ile akşam ve gece saatlerinde İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Uşak, Zonguldak, Bartın, Karabük ve İnebolu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

İç ve doğu bölgelerde sabah gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-ÇIĞ VE KAR ERİMESİ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması ayrıca iç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli), Akdeniz'in iç kesimleri (Isparta, Burdur, Antayla'nın iç kesimlerinin yüksekleri), Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Sinop, Karabük, Bolu, Düzce, İnebolu) ile Bilecik ve Bursa çevrelerinde yerde kar örtüsü bulunduğundan, gündüz saatlerinde güneşlenme ile birlikte hava sıcaklığındaki artışa paralel olarak kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Ani sel, su baskını vb.) karşı tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu (10)

ANKARA: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (1)

İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı (15)

ADANA: Parçalı, sabah saatleri çok bulutlu (12)

ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu (15)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (10)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (-7)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (1)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (1)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer sis görülecek. Bölgenin güneydoğu kesimlerinde kar örtüsünün bulunduğu yerlerde gündüz saatlerinde güneşlenme ile birlikte hava sıcaklığındaki artışa paralel olarak kar erimeleri bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Denizli yağmur, Uşak çevreleri yağmur ve karla karışık yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. İç kesimlerde kar örtüsünün bulunduğu yerlerde gündüz saatlerinde güneşlenme ile birlikte hava sıcaklığındaki artışa paralel olarak kar erimeleri olacak.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kahramanmaraş çevreleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. İç kesimlerde kar örtüsünün bulunduğu yerlerde gündüz saatlerinde güneşlenme ile birlikte hava sıcaklığındaki artışa paralel olarak kar erimeleri bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı, doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Zonguldak, Bartın, Karabük ve İnebolu çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Kar örtüsünün bulunduğu yerlerde gündüz saatlerinde güneşlenme ile birlikte hava sıcaklığındaki artışa paralel olarak kar erimeleri olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile sabah saatlerinde Gaziantep çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

VAN KAR YAĞIŞLI OLACAK

Van’da bugün aralıklı kar yağışı bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri’nden alınan bilgiye göre, Van bugün parçalı, çok bulutlu olacak. Aralıklı kar yağışının gece saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor. İl genelinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Van gündüz 1, gece eksi 6 derece olacak.

ANKA

YORUMLAR 1
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    KAR YAĞIŞI!. Özlenen kar nihayet geliyor!..Severim kar yağışı altında yürümeyi.Birde yağmurlu havada.Eeee işte hobim!Kar yağdıkça hep şu mısralar aklıma gelir..-İncecikten bir kar yağar.Tozar elif diye diye..-. Romantiklik bir yana.Kar, kışın rahmettir bir bakıma!Yani yaz için su demektir!Tabii bollukta..Allah cc yoksullara,evi barkı olmayanlarada yardım etsin!Amin vesSelam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!