Kar yağışı İstanbul'u adeta esir aldı

Pazartesi'den itibaren yurdu etkisi altına alan kar yağışı dünden itibaren şiddetini daha da arttırarak İstanbul’u esir alırken, hava, deniz ve kara ulaşımında da aksaklılar oldu.

Kar yağışı İstanbul'u adeta esir aldı
Kar yağışı İstanbul'u adeta esir aldı
GİRİŞ 01.02.2012 15:03 GÜNCELLEME 01.02.2012 15:03

Sabah saatlerinde evlerinden çıkan İstanbullular, iyice kalınlaşan beyaz örtü manzarası ile karşılaştı.
Araçların giremediği ara sokaklar ve caddelere dökülen vatandaşlar, toplu taşıma araçlarının geçtiği ana caddelere ulaşmaya çalıştı. İstanbullular yoğun kar yağışı yüzünden dakikalarca yürüdü.

Otobüs ya da metrobüs duraklarına varanlar kar altında uzun süre araç bekledi. Metrobüs duraklarında insan seli oluştu. Geceden itibaren yoğun şekilde yağan kar, yolların kapanmasına sebep oldu. İstanbul trafiğinin en önemli iki ana yolu olan D-100 ve TEM Otoyolu’nda araçlar güçlükle ilerleyebildi.

METROBÜS SEFERLERİ AKSADI

Yoğun kar yağışı sabah saatlerinde İstanbul trafiğini durdurdu. Metrobüs yolunun buz tutması sebebiyle seferler bir süre aksayınca vatandaşlar çareyi yürümekte buldu. Bazı vatandaşlar ise, evlerine dönerek işe gitmedi.

İstanbul'da hafta başından beri devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ara sokaklar ve caddeler tamamen kar altında kalırken, ana arterler de zaman zaman tarafiğe kapandı. Ana arterlerin de kar tutuması nedeniyle araç trafiği durma noktasına geldi.

Sabah saatlerinde Avcılar istikametine çalışan metrobüs seferleri de bir süre çalışmadı. Özellikle Küçükçekmece ve Avcılar bölgesinde metrobüs yolu kar ve buzla kaplandı. Buzlanma sebebiyle Metrobüs Küçükçekmece rampasını çıkamayınca, seferler durdu. Metrobüslerin duraklara gelmemesi nedeniyle vatandaşlar da mahsur kaldı.

Özellikle Metrobüs'ün ilk durağı olan Avcılar’da uzun süre yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar kar yağışı altında araçların durağa gelmesini beklerken, bazıları da E5’e akın ederek yollarına belediye otobüsleriyle devam etmeye çalıştı. Ancak E5 karayolunun da karla kaplanması nedeniyle araç trafiği de durma noktasına geldi. Avcılar’da ve Küçükçekmece’de bazı araçlar rampayı çıkamayınca trafiği tıkadı. Bazı sürücülerin ise araçlarını E5 üzerine bıraktıkları gözlendi.

Bu durum üzerine vatandaşların bazıları evlerine dönerken bir kısmı da yürüyerek yollarına devam etti. Geri dönen vatandaşlar Avcılar durağında metrobüs bekleyenleri uyararak araçların durduğunu, trafik ilerlemediği için geri döndüklerini belirtti.

Belediye görevlileri de duruma müdahale ederek metrobüs hattındaki karları kürümeye başladı. Tuzlama çalışması da yapan ekiplerin müdahalesi ile metrobüs yolu trafiğe açıldı.

TRAFİK AKSADI

İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı, Basın Ekspres yolunu trafiğe tıkadı.

Gece etkisini artıran kar yağışı, araçların yollarda kalmasına neden oldu. Basın Ekspres yolundaki araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Kar nedeniyle yol tamamen kapandı.

Belediye yetkililerinin yolu açma çalışması sürüyor.

KAR KALINLIĞI 50 CM'YE ULAŞTI

İstanbul’da dün akşam yeniden kuvvetlenen ve aralıklarla devam kar kalınlığı, bazı bölgelerde 50 santimetreye ulaştı. Yoğun tipi şeklinde yağan kar açılan yolları tekrar kapanmasına sebep oldu. Yollardaki kar engeli, trafikte sürücülere zor anlar yaşattı.

Sabaha karşı tipi şekline dönüşen kar yağışı, İstanbul genelinde etkili oldu. Kar yağışı öncesi ve yağış süresince tüm ana arterlerde kürüme ve tuzlama çalışmaları yapıldı. Ancak tipi şeklinde yağan kar, açılan yolları tekrar kapanmasına sebep oldu. Yoğun tipi, sabah saatlerinde Avcılar, Beylikdüzü, Sefaköy, Küçükçekmece, İkitelli, Bağcılar, Güngören, Bakırköy, Başakşehir, Bahçelievler bölgelerinde çok etkili oldu. Bu güzergahlarda tüm ekipler takviye edilerek kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Ancak yoğun tipi nedeniyle tekrar aksamalar oldu. Meydana gelen hasarlı kazalar nedeniyle de trafik sıkışıklığı meydana geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bazı semtlerde kar kalınlığının 50 santimetreye yaklaştığı bilgisini verdi. Kar kalınlığı; Eyüp, Aksaray, Beşiktaş’ta 15, Şile, Silivri, Bağcılar’da 20, Bakırköy, Bayrampaşa’da 25, Kağıthane, Gazi Osman Paşa, Avcılar, Maltepe, Ümraniye’de 28, Kartal, Beykoz, Kayışdağı’nda 38, U.Mumcu, Kurtköy, Çekmeköy, Çavuşbaşı, Hadımköy, Arnavutköy’de ise 47santimetre olarak ölçüldü.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar