Soğuklar gidiyor ama yenisi kapıda!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un bazı bölgelerinde akşam saatlerinde kar görülebileceği belirtirken 1 hafta sonra yeni soğukların geleceğinin de altını çizdi.

Soğuklar gidiyor ama yenisi kapıda!
Soğuklar gidiyor ama yenisi kapıda!
GİRİŞ 02.02.2012 16:00 GÜNCELLEME 02.02.2012 16:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Bugünden itibaren bazı bölgelerde akşam saatlerinde kar görülebilir ve yarından itibaren lodos ile birlikte hava ısısı yükselebilir. Bir haftalık zaman diliminin ardından tekrar soğukların geleceğinden bahsediliyor'' dedi.

Topbaş, ''Almanya'nın Ortasında Alman-Türk Başarı Öyküleri'' kitabının tanıtımının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin, kar yağışı çalışmalarına ilişkin sorusu üzerine Topbaş, ''Bugünden itibaren bazı bölgelerde akşam saatlerinde kar görülebilir ve yarından itibaren lodos ile birlikte hava ısısı yükselebilir. Bir haftalık zaman diliminin ardından tekrar soğukların geleceğinden bahsediliyor'' dedi.

Topbaş, karla mücadele çalışmalarında ekiplerin başarılı olduğunu ifade ederek, ana arterlerin açık olduğunu, 3 bin kilometrelik hat üzerinde ciddi çalışmalar yürütüldüğünü ve tipinin etkili olduğu yerlerde ciddi sıkıntılar çıkarttığını kaydetti.

Belediye olarak vatandaşlara sıkıntı yaşatmamaya özen gösterdiklerini anlatan Topbaş, vatandaşların da hassasiyet gösterdiğini söyledi.

Topbaş, ortalama 40 bin tonun üzerinde tuz, 10 bin tona yakın solüsyon kullanıldığını belirterek, bu aşamada ciddi bir özveri gösterildiğini ve kentin en soğuk günlerini yaşadığını kaydetti.

Kadir Topbaş, 5 Şubat 2006 tarihindeki kar yağışının yüzde 80'i kadar yağış görüldüğünü ifade ederek, genele göre etkilerini farklı noktalarda gösterdiği için lokal olarak sıkıntıların yaşandığını ve karayolları ağlarında da bunun görüldüğünü söyledi.

Topbaş, metrobüsteki aksamalara ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

''Yöneliş tamamen metrobüse olunca kapasitesini çok aştığını düşünmek lazım. Biz metrobüsü kurgularken 400 bin kişilik bir kullanımı planlamıştık. Bu yağışlarla 700 ile 800 binlerle ifade edilen bir yoğunluk yaşandı. Bu hava şartları sadece İstanbul'da olmuyor. Dünyanın diğer kentlerinde de yaşanıyor. Geçen yıl şubat ayında New York'taydım. Trafik zorlanmıştı. Böyle çalışma yoktu. Çöp yığınları, donan insanlardan bahsedildi. İstanbul ölçeğinde baktığınızda başarılı oldu. Acemi şoför var, 5 bin liraya araç alıp 1000 liraya kar lastiği alamayanlar var. Biz de onlara bu tip havalarda dışarı çıkmamalarını önermekteyiz.''

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • Turnusol 12 yıl önce Şikayet Et
    Şehirli Kafa '!!!. M.Karaca fırsatı ganimet bilerek döktürüvermiş.Kırsal kafa ile değilde şehirli kafa ile düşünmek gerekiyormuş.Kırsal kafa Ak partide,anladığım kadarıyla şehirli kafada Chp.Çok kar yağdığı bir süreci yaşamamıza,Avrupada dahi böyle bir kar yağışında problemlerin yaşanacağı söz konusu olmasına rağmen İ.B.B.bu süreçte hatalar yaptı ve dev araç potansiyeline rağmen bunları verimli kullanamadı.Ama bu eksikler ve hatalar tolere edilecek ve vahim sayılmayacak hatalar.Ama pusuda bekleyen zihniyete bakki olayı nerelere çekiyor.Bu işler muhallebicinin işi değilmiş.Bunu söylediğin kişi Doktor Mimar,2 üniversite bitirmiş,belediyecilikte ehil bir kişi.Ailesinin muhallebici olması nasıl bir eleştiri konusu olabilirki?Mesela bu densizliği yapanın babası karpuz tüccarı olsa,bu densizliğe istinaden kendisine,ne Kelek adammış mı denmesi gerekir?Ha keleklerin çok sahiplendiği,chp li şehirli kafaların şehircilik adına neler yaptığını yaşı müsaıt olanlar çok iyi biliyor.Ah bir yer olsada anlatabilseydim.
    Cevapla
  • mehmet emin 12 yıl önce Şikayet Et
    mustafa beye. eleştirmek güzel ancak insaf ile.. amaç eleştirme olsun değil mi..yada başka bişey acaba soruyorum metrobüs olmasaydı istanbulun hali ne olurdu.. 70-80 yıllık yatılmış bir ülkede ancak bu kadar mustafa bey..elbeteki mükemel değil ancak bu kadar gidilebiliniyor..17 mil. nüfuslu bir şehiri idare etmek ne kadar zor olduğunu sanırım gerçeklerden uzak olarak böyle yorumlanabilinir.. al sana komşu ne halde...lütfen eleştirirken insaflı olalım ki Allah elimizdeki nimetide almasın... yani yine hırsızların! eline düşmeyelim Allah muhafaza...
    Cevapla
  • Mustafa Karaca 12 yıl önce Şikayet Et
    Acemi şoför olduğu kadar acemi belediye başkanı da var!!!. Yıllarca belediyeyi yönetip, yöneticilikten bir arpa boyu yol alamayan başkanlar da var maalesef!!! metrobüs denen ucubenin böyle havalarda bir halta yaramayacağını öngöremeyen, rayalı sistem denen tüm dünyada kabul görmüş medeni bir porjeyi hala öğrenememiş belediye başkanları görüyoruz. Muhallebi yapmakla belediye başkanlığı yapmak arasındaki ince nokta nedir acaba??? bence kırsal kafa zihiniyeti ile değil de şehir kafası ile düşünmek ve yönetmek!!! Ah şu karakışlar olmasa ne güzel de idare edecek beylerimiz ama!!! iki damla kar düşşe şehir tıkanıyor!! sonra da bahane arıyorlar!!! Sn Başbakan bu dönem artık şehirli kafası ile düşünebilen birini bulur herhalde!!! yoksa bu sefer işi zor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...