Kar etkisini arttırdı, AKOM alarma geçti

İstanbul’da bir hafta aradan sonra dün yeniden başlayan ve bugünde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle mega kent yeniden beyaza bürünürken AKOM'da kırmızı alarma geçti.

Kar etkisini arttırdı, AKOM alarma geçti
Kar etkisini arttırdı, AKOM alarma geçti
GİRİŞ 09.02.2012 15:56 GÜNCELLEME 09.02.2012 15:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul’da etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) alarma geçti. Kar yağışı tüm İstanbul genelinde etkisini gösterirken Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüleri Anadolu yakasından Avrupa yakalarına geçiş istikametlerinde yoğun trafik olduğu gözlendi. Hava muhalefeti nedeniyle İDO’nun çok sayıda seferi iptal edildi.

İstanbul’da bir hafta aradan sonra dün yeniden başlayan ve bugünde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle AKOM, kırmızı alarma geçti. Gece boyunca tuzlama yapan ekipler, gün içinde de önemli kavşaklarda buzlanma ve don olaylarına karşı hazır bekletiliyor. Kar gündüz saatlerinde tipiyle birlikte etkisini arttırdı. Şehir genelinde trafikte herhangi bir aksama görülmezken, Anadolu yakasından Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprülerine girişlerde yoğunluğun arttığı gözlendi.

HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN >>>>

Meterolojiden yapılan açıklamada İstanbul’da kar yağışının gün boyu devam edeceği belirtilirken rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesinin beklendiği sıcaklığın ise en düşük -2, en yüksek 1 derece olacağı bildirildi.

İDO SEFERLERİ İPTAL

İDO’dan yapılan açıklamada ise hava muhalefeti nedeniyle Dış Hat Deniz Otobüsü ve Hızlı Feribot iptal seferleri şöyle: “Bandırma-Yenikapı, Bostancı-Yenikapı/Bandırma, Bostancı-Yenikapı/Armutlu, Kadıköy-Yenikapı/Bursa, Yalova/Kartal,Bursa-Yeinkapı-Kadıköy, Bandırma/Yenikapı-Bostancı”

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • yavuz kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    Başakşehirde Kar tuttu bile. Okulların acil tatil edilmesi gerekiyor
    Cevapla
  • elegans bodur 12 yıl önce Şikayet Et
    doğru değil. kar mar yok. tutmaz da . evet azıcık yağdı ama sadece yaygara haberler bunlar. güneş bile açtı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
IMF'den Türkiye açıklaması