Uzm. jandarmalar astsubay oluyor

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Uzman Jandarma Okulunun kapatılarak, Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulunun öğrenci kapasitesinin artırılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Uzm. jandarmalar astsubay oluyor
Uzm. jandarmalar astsubay oluyor
GİRİŞ 15.02.2012 13:02 GÜNCELLEME 15.02.2012 13:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Jandarma Genel Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, daha homojen bir personel yapısının oluşturulması, rütbeli personelin eğitim süresinin artırılarak daha nitelikli hizmet verilmesinin sağlanması maksadıyla, Jandarma Genel Komutanlığı kadrolarında görev yapan rütbeli personel kategorilerinin azaltılarak uzman jandarma kadrolarının astsubay kadrolarına dönüştürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, ''2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren, Uzman Jandarma Okulunun kapatılarak, Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulunun öğrenci kapasitesinin artırılmasına karar verilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

Emniyet ve asayiş hizmetinin niteliği artacak

Uygulamayla jandarmanın verdiği emniyet ve asayiş hizmetinin niteliğinin artırılmasının sağlanacağı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Yapılan bu değişiklikle, liseden sonra Uzman Jandarma Okulunda bir yıl süreyle mesleki eğitim görerek mezun olan uzman jandarma yerine, Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulunda iki yıl süreyle akademik ve mesleki eğitim ve öğretim görerek mezun olan, ön lisans düzeyinde yüksek okul eğitimi bulunan, astsubay rütbesinde personel istihdam edilerek, jandarmanın vermiş olduğu emniyet ve asayiş hizmetinin niteliğinin artırılması sağlanacaktır.''

AA

YORUMLAR 1
  • SELÇUK SÜREN 12 yıl önce Şikayet Et
    Artist.... Daha iyi ya.Uzmanken vatandaşa yaptıkları artistlik ve aşağılayıcı tavırları,astsubay olunca arttırarak devam ederler...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı