Şirketten çelik yelek açıklaması

Cudi Dağı’nda düzenlenen operasyonda 6 polisin şehit olmasının ardından özel time alınan balistik yeleklerin teslim edilmediğine yönelik haberlere, şirketten açıklama geldi.

Şirketten çelik yelek açıklaması
Şirketten çelik yelek açıklaması
GİRİŞ 27.03.2012 18:12 GÜNCELLEME 27.03.2012 18:12

Cudi Dağı’nda düzenlenen operasyonda 6 polisin şehit olmasının ardından özel time alınan balistik yeleklerin teslim edilmediğine yönelik haberlere, ihaleyi kazanan Hindistan firmasının temsilciliğini yapan Spektrum Mühendislik Temsilcilik Sanayi ve Ticaret Şirketi, yazılı açıklama ile yanıt verdi. Açıklamada, Spektrum’un ihale teslimatıyla ilgili bir sorumluluğunun bulunmadığı, sadece temsilcisi görevini üstlendiklerini, ihale esnasında Emniyet ile ilişkilerde görev aldıkları belirtildi. Özel tim polislerinin şehit olmalarının nedeninin bu yeleklerin zamanında teslim edilememesine bağlanmasının tamamen gerçek dışı olduğunun savunulduğu açıklamada, “Emniyet güçlerimizin elinde 2010 ve 2011 yıllarında ihale ile tedarik edilen miktarları 10 bin adedin üzerinde yeni yelekler mevcuttur. Operasyon görevine çıkan özel harekat görevlilerine balistik koruyucu yelek verilememesi gibi bir neden söz konusu değildir” denildi.

-“ÇOĞU PLAKA BU SİLAHIN ZIRH DELİCİ FİŞEĞİNİ DURDURAMAMAKTA”-

EGM balistik koruyucu yelek ihalesinin 2011 yılının Ağustos ayında yapıldığının anımsatıldığı açıklamada, yeleklerin teslimat tarihinin 12 Mart 2012 olarak belirlendiği kaydedildi. Kamu İhale Kanunu’nun ilgili maddelerince ihaleyi kazanan Hindistanlı MKU firmasının mücbir sebep kapsamında teslimat için süre uzatımı talebinde bulunduğunun belirtildiği açıklamada, şu değerlendirme yer aldı:

“İhale makamı konu ile ilgili belgeleri teslim almış ve incelemeye başlamıştır. Üretici firmaya bir takım sorular yöneltilmiş ve bu soruları cevaplaması için firmanın yasal süresi devam etmektedir. Yeleklerin teslimatının Nevruz'a yetiştirilmesi tamamen hayal mahsulüdür. Teslim tarihi ihale sürecine bağlı olarak tesadüfen Mart ortalarına denk gelmiştir. Teslimat normal ihale süreci içerisinde yapılacak şekilde işlemler devam etmektedir. Süre uzatımı talebi kabul edilmez ise cezai işlem olarak üretici firmanın kesin teminatı ihale makamınca irad kaydedilecek ve firma kamu ihalelerinden belirli süre yasaklanacaktır. İhalesi yapılan Balistik koruyucu yeleklerin yeni nesil yelek olduğundan bahsedilmektedir. Bu konu da tamamen gerçek dışıdır. Yelekler standart olup ilave plakaları ile uzun namlulu silah mermilerine hatta zırh delici mermilere koruma sağlayabilmektedir. Zırh delici mermilere karşı koruma özellikli IV. seviye plakalar da belli çap ve özellikteki mermileri durdurabilmektedir.”

Basında özel harekat polislerinin “kanas” silahı ile şehit edildiklerinin yazdığının aktarıldığı açıklamada, “Çoğu plaka bu silahın zırh delici fişeğini durduramamaktadır” denildi.

ANKA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor